Kamil Ludwiczak, Kristian Kolve Holbø og Jacek Kujawski. Foto: Heia Norge

Kristian Kolve Holbø (29) viderefører suksessoppskriften på Heia Norge

Den unge vossingen er i full sving som ny eier av det populære utestedet i Puerto Rico.

Publisert Sist oppdatert

Den velkjente norske baren og restauranten «Heia Norge» i Puerto Rico er klar for nok en sesong, denne gangen med nye eiere bak roret.

Etter at Vegard Eikemo solgte seg ut, har den unge vossingen Kristian Kolve Holbø (29) tatt over driften sammen med partnerne Kamil Ludwiczak (40) og Jacek Kujawski (50).

De nye eierne har store planer for både baren og sportsbaren som ligger vegg i vegg.

Holbø, som har jobbet på Heia Norge med Eikemo før han tok over, forteller at mye skal fortsette som før, men at noen forandringer også er på vei:

– Vi skal fortsette som før så å si, så det blir ikke så mange endringer på menyen. Noe nytt blir det jo. Vi kommer selvsagt til å ha kjøttkaker og norsk julemat. Men litt forandringer blir det sikkert etter hvert, forteller han til Canariavisen.

Lang erfaring fra norske kjøkken

Partnerne til Holbø, Ludwiczak og Kujawski, er opprinnelig fra Polen, men har lang erfaring fra norske utesteder og kjøkken.

Begge har jobbet i Norge i over 15 år og kjenner godt til norsk matkultur. Det kommer godt med når nordmenn skal ha både julebord og tradisjonell norsk mat.

Baren har fått seg en overhaling og ser moderne og frisk ut. Foto: Canariavisen
Baren har fått seg en overhaling og ser moderne og frisk ut. Foto: Canariavisen

«Heia Norge» er spesielt populær blant nordmenn som bor på Gran Canaria i flere måneder av gangen, og som savner maten hjemmefra – men også en del turister har gjort utestedet til sitt.

Holbø har lagt merke til at en del nordmenn velger å spise mesteparten av maten sin på norske steder når de er på ferie:

– Jeg forstår godt at de som bor her halve året vil få seg norsk mat og feire jul med andre nordmenn. Men så er det jo de som er her i én uke og spiser nesten all maten sin her, ler han, og legger til:

– Jeg ville kanskje prøvd litt mer lokal mat hvis jeg dro på ferie.

I tillegg til baren har resten av lokalet også fått seg en oppfriskning. Foto: Canariavisen
I tillegg til baren har resten av lokalet også fått seg en oppfriskning. Foto: Canariavisen

Oppussing og nye planer for sportsbaren

Både lokalet og kjøkkenet på Heia Norge har fått en kraftig oppussing, inkludert nytt kjøkkengulv og moderne utstyr.

Baren har også blitt modernisert, og interiøret har fått en stilig makeover som Holbø håper vil tiltrekke både gamle og nye kunder.

– Vi har pusset opp en del. Med eierskifte så har jo også mattilsynet vært på kontroll, og alt skal gjøres etter boka, sier han og peker stolt inn på det blankpolerte kjøkkenet.

I tillegg til oppussingen av hovedlokalet, planlegger Holbø og partnerne også å gi sportsbaren ved siden av en overhaling.

Det er samme eier av lokalene, og sportsbaren har stått som lager en stund, forteller han.

Nordmenn vil ha norske smaker på Gran Canaria. Da må både friele kaffe og lettsaltet torsk stå på menyen. Foto: Canariavisen
Nordmenn vil ha norske smaker på Gran Canaria. Da må både friele kaffe og lettsaltet torsk stå på menyen. Foto: Canariavisen

Levende musikk og quiz på agendaen

Holbø forteller at de nå venter på lisens til å kunne ha levende musikk.

– Og så skal vi ha quiz, men på andre dager enn Valhall.Vi har et godt samarbeid med de rundt. Her hjelper vi hverandre hvis det er noe. Vi har jo samme kundegruppe og de går gjerne norskerunden, smiler han.

Powered by Labrador CMS