Det angivelige drapet skjedde i Los Junquillos-komplekset i Puerto Rico, sørvest på Gran Canaria. Skjermdump: Atlas
Norsk nabo om drapssaken i Puerto Rico:

–⁠ Begge skrek den natta

I dag vitnet Guardia Civil-agentene som kom til leiligheten og naboene i komplekset, i saken mot den svenske mannen som står tiltalt for drap i Puerto Rico på Gran Canaria.


PUERTO RICO

Under tirsdagens rettsrunde mot den drapstiltalte svenske mannen på Gran Canaria, vitnet blant annet Guardia Civil-agentene som rykket ut til leiligheten i Puerto Rico. 

De fortalte at de ble sjokkert over skadene på kvinnen, som den svenske mannen er tiltalt for å ha drept i april 2019. 

 

Politifolkene vitnet om de store skadene som var påført kvinnen og flere blodfunn i leiligheten, både på soverommet, dørkarmene, sofaen og badet.

En av politifolkene sa at han mener flere av blodflekkene må ha vært der lenge, og at ikke alle blodflekkene så nye ut. 

Blåmerker over hele kroppen

Politibetjentene sier «grusomheten» offeret var utsatt for hadde gjort inntrykk på dem. 

– Hun hadde blåmerker over hele kroppen, men spesielt i ansiktet og vi la merke til at de hadde mer eller mindre samme fargetone, så vi forstod at de kan ha blitt påført samtidig, forklarte en av politifolkene. 

En annen politibetjent refererte til Kristus, på grunn av den voldsomme volden kvinnen angivelig var utsatt for.

Betjenten vitnet om at han mener volden så ut til å ha blitt utført med en «stump gjenstand», til tross for at ingen våpen ble funnet i leiligheten.

 

Merket endring hos paret

Også flere naboer som bodde i komplekset der drapet angivelig skjedde, vitnet denne tirsdagen.

De fleste forklarte at paret drakk mye alkohol og brukte narkotika, og at de hadde merket en endring hos paret i månedene før det angivelige drapet. 

De hevdet at det ofte luktet hasj rundt leiligheten.

Presidenten for komplekset forklarte i sitt vitnemål at han hadde observert en «radikal endring» hos paret, både mellom de to og overfor naboene. 

En annen nabo forklarte også at de hadde merket endringer i oppførselen til paret, og at han i perioder drakk så mye at han ikke gjenkjente sine egne naboer. 

– Begge skrek den natta

Det var offerets mor som varslet en norsk nabo om at datteren ble slått og mishandlet av sin partner.

Den norske kvinnen bekreftet også at hun ofte hørte krangling fra leiligheten, inkludert kvelden før kvinnen ble funnet død. 

– Begge to skrek den natta. De vekket meg og jeg måtte stå opp for å lukke døra. Senere hørte jeg bare stillhet, sa hun til juryen. 

Nekter for mishandlingen og drapet

I den tiltaltes egen forklaring hevdet han at han var full og ikke vet hvordan kjæresten døde.

Han nektet også for å ha mishandlet henne, men innrømmer at de kranglet mye. 

Også deler av ekspertvitnene fikk forklare seg denne tirsdagen, etter at den tiltalte selv forklarte seg på mandag.

På torsdag er rettshøringen over og juryen skal avgjøre om mannen er skyldig eller ikke. 

 

Etterforsket for partnervold i 2018

Guardia Civil etterforsket den svenske mannen for vold og mishandling allerede i 2018, etter at kvinnen oppsøkte lege med skader.

Hun hevdet selv at skadene kom som følge av et fall, men senere endret hun forklaring og sa at partneren hadde slått henne. Likevel valgte kvinnen å ikke anmelde saken. 

Denne onsdagen fortsetter rettsaken mot den drapstiltalte mannen. De siste ekspertvitnene skal forklare seg og det skal legges frem en rettsmedisinsk rapport, før sluttinnleggene fra partene. 

Påstand om 29 års fengsel

Aktoratet har bedt om 29 års fengsel for mannen, slik Canariavisen skrev om på lørdag. Spesialaktor i saken, Jesús Lomba, mener mannen er skyldig i gjentatt mishandling, vold og mord. 

I siktelsen skriver aktoratet at de mener drapet ble begått under skjerpende omstendigheter, fordi kvinnen var hans partner, og som følge av store og gjentatte skader påført kvinnen.  

I tillegg påpeker siktelsen av kvinnen var handikappet og derfor ute av stand til å forsvare seg selv mot mannen. 

Ber om frifinnelse

Mannens forsvarer har bedt om at han frikjennes fordi han hevder at han var for full til å vite hva som skjedde.  

I sin forklaring hevdet den tiltalte at kvinnen fikk skadene da hun falt to dager før hun døde. Ifølge han skal hun ha slått seg på et glassbord og deretter i badekaret, som følge av sitt handikap. 

Ifølge han brakk hun hoften i 2018 da hun falt. Han forklarte at han tok vare på henne som følge av dette og at hun falt ofte på grunn av alkoholmisbruket og dårlig balanse. 

 

Debatt
Canariavisen – Nyheter fra Gran Canaria, Tenerife, Kanariøyene oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.