Begynner å bøtelegge ulovlig kjøring på el-scooter


For litt over en måned siden ble det innført nye statlige reguleringer for elektriske fremkomstmidler i Spania. Blant annet får man ikke lenger lov til å kjøre elektrisk sparkesykkel, segway og elektriske scootere på fortauet, og en øvre fartsgrense på 25 km/t har blitt fastsatt.

Lovendringen som er innført innebærer at elektriske scootere og sparkesykler nå er underlagt de samme reglene som andre kjøretøy. Det innebærer at man også kan stoppes i promillekontroll.

Ulykker

Generaldirektoratet for trafikk (DGT) sier det var 908 ulykker, inkludert fem dødsulykker med slike kjøretøy i Spania i 2019. Tallene for 2020 er fremdeles ikke klare, ifølge nyhetsbyrået Efe.

Dødsulykkene fant sted i Toledo, Tenerife, Castellón, Balearene og i Alicante. 137 personer måtte på sykehus etter å ha pådratt seg skader, og ytterligere 798 hendelser førte til skader som ikke krevde innleggelse.

Frist til 12. mai

Nå har flere kommuner begynt å bøtelegge de som bryter reglene, skriver nyhetsbyrået Efe.

Kommunene har fått tid på seg til å innføre de nye reglene. Innenriksdepartementet har gitt kommunene frist frem til 12. mai for å tilpasse seg endringene, slik Canariavisen skrev om i januar da vi omtalte de nye lovendringene i den spanske veitrafikkloven.

Foreløpig er det ikke avgjort om det skal være pålagt å ha forsikring for å bruke disse fremkomstmidlene, og dette vil i tiden fremover bli gjenstand for debatt.