Annonse

Begynner vaksineringen av politi og kritisk personell

Den såkalte gruppe 6A innebærer at alle politistyrker, brannvesen og annet viktig beredskapspersonell skal få vaksinen.

Politiet er blant de som nå står først i køen for å få vaksinen mot Covid-19. Foto: Policia Canaria

Av Leo Lunde
Publisert 21. februar 2021 kl. 13:16

Av Leo Lunde
Publisert 21. februar 2021 kl. 13:16

Vaksineringen går stadig fremover på Kanariøyene, og frem til fredag var over 50 000 personer ferdig vaksinert på øygruppen. Det tilsvarer 3,7% av befolkningen, som er over gjennomsnittet i Spania.

Denne uken varslet myndighetene at de begynner vaksineringen av gruppe 6A, som omfatter Guardia Civil, Policia Nacional, regionale og lokale politistyrker, brannvesenet, teknikere i politiet og ansatte i sivilforsvaret.

I tillegg skal grupper innen helsevesenet slik som tannleger, farmasøyter, fysioterapeuter og psykiatrisk personell nå få vaksinen.

Flere vaksinert enn smittet

Med 50 200 vaksinerte så langt er Kanariøyene den eneste regionen i Spania som har flere vaksinerte enn totalt antall smittede siden pandemien begynte. 39 213 har blitt smittet til nå.

Til tross for det høye vaksinetempoet vil man neppe nå målet om å vaksinere 70% av befolkningen innen sommeren.

– Det er fortsatt et stykke til vi kommer ut av tunnelen. Vi skal prøve å nå flokkimmunitet, 70%, så raskt som mulig, men det er vanskelig å nå målet før sommeren, forklarte presidenten i den spanske vaksineassosiasjonen og koordinator for vaksineringen på øygruppen, Amós García Rojas under en pressekonferanse tidligere denne uken.

Annonse

Smittetall:

Tabellen fungerer best på PC.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Partnerinnhold

Annonse