Et TUI-fly på flyplassen i Brussel. Foto: Brussels Airport Company

Belgia åpner for reiser til Kanariøyene


Belgia er det første landet som letter på restriksjonene for reiser til Kanariøyene etter at den andre bølgen rammet øygruppen.

Flere land, inkludert Tyskland og Norge har innført karantenekrav for reiser til hele Spania, inkludert Kanariøyene. Nå nærmer øygruppen seg den magiske grensen på 50 smittede per 100 000 innbyggere de siste syv dagene, og turoperatøren TUI tror Tyskland også vil åpne for reiser innen 15 dager. Verdens største turoperatør vil begynne å sende tyske turister til Kanariøyene allerede fra 3. oktober.

Regjeringen på Kanariøyene har også kunngjort at de vil begynne å teste turister for Covid-19 på flyplassene i begynnelsen av november. Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, bekreftet dette etter et møte med turoperatøren TUI, hotellkjeden RIU og turistministeren på øygruppen på onsdag.

Norge har satt andre kriterier for å gjøre et land gult, blant annet at det må være under 20 smittede per 100 000 innbyggere de siste to ukene.

Fra rødt til oransje

Belgia har også opphevet kravet om karantene for sine reisende fra Valencia-regionen i Spania. Det var Utenriksdepartementet i Belgia som kunngjorde dette, etter at de nedjusterte risikonivået for øygruppen fra rødt til oransje.

Belgias myndigheter anbefaler fremdeles at deres borgere utviser ekstrem forsiktighet ved reiser, og råder alle som har vært på reiser om å gå i frivillig karantene eller teste seg for virus. Likevel er karantene altså ikke lenger obligatorisk for belgiske borgere som tar turen til Kanariøyene.

Resten av Spania er fremdeles rødt hos belgiske myndigheter, og betyr at de krever karantene og obligatorisk PCR-prøve av alle som har vært i Spania.

Justerer risikonivået for flere land

Landet har også justert risikonivået for en rekke andre land, slik som Italia, Portugal utenom Lisboa, Hellas, Tyskland og noen provinser i Frankrike. Spania er en av de viktigste destinasjonene for belgiske turister. I fjor foretok belgiske borgere 1,6 millioner reiser på minst fire dager til Spania, skriver La Provincia.