Beordrer gjenåpning av lukkede utlendingsinternater

Innenriksdepartementet bekrefter nyheten om at de har beordret gjenåpning av de lukkede CIE-sentrene på øygruppen.

De lukkede utlendingsinternatene (CIE) har fått kritikk for dårlige forhold tidligere, og ble stengt da landet gikk inn i unntakstilstand. Nå skal de gjenåpnes.

Av Leo Lunde | Publisert 24. september 2020 kl. 11:22

Innenriksdepartementet har beordret gjenåpningen av interneringssentre for immigranter på Kanariøyene, etter at de stengte når landet var i unntakstilstand.

De båtflyktningene som ikke kvalifiserer til opphold på bakgrunn av et beskyttelsesbehov vil bli internert i disse sentrene mens de venter på hjemsendelse.

Det var Cadena SER som først meldte om nyheten som nå er bekreftet av Innenriksdepartementet ifølge avisen Canarias Ahora.

Flyktningkrisen på Kanariøyene har i sommer blitt meget alvorlig. Så langt i år har over 5000 immigranter ankommet i småbåter, og mottaksapparatet på øygruppen har hatt store problemer med å ta hånd om disse.

En provisorisk teltleir for flyktninger har blitt satt opp i Arguineguín sør på Gran Canaria. 11. september kunngjorde myndighetene at de over 400 flyktningene som satt der skulle flyttes. Disse er sendt til hoteller og stengte turistkomplekser som følge av kapasitetsmangel.

Til tross for dette er leiren nok en gang i ferd med å fylles opp. Natt til torsdag ankom 128 nye båtflyktninger til Kanariøyene.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!