Foto: Sanidad Gobcan

Ber de eldre om å vaksinere seg

– Normaliteten vi nå opplever er takket være vaksineringen, sier øygruppens Covid-koordinator.


Den siste tiden har smitten skutt i været på Kanariøyene. Samtidig har andelen eldre som har tatt en oppfriskningsdose gått ned, viser tall fra Helsedepartementet på Kanariøyene. 

Den siste rapporten fra helsemyndighetene viser at 49,7% av befolkningen over 80 år har tatt en oppfriskningsdose siden september 2021, mens bare 35,6% av de mellom 70 - 79 har gjort det samme. 

Oppfriskningsdosene som gis er tilpasset Omikron-varianten av viruset. 

Den lave vaksinedekningen i den eldre befolkningen har fått helsemyndighetene til å rope varsko. 

Nå har legene og andre ansatte på legekontorene fått en klar instruks om å kontakte pasienter over 70 for å oppfordre flere til å ta vaksinen. 

– Primærhelsetjenesten er de som er mest i kontakt med befolkningen og aktiv rekruttering er en av de beste verktøyene for å øke vaksineringsdekningen, sier Covid-koordinator på Kanariøyene, Begoña Reyero. 

I smittetoppen

At leger og helsepersonell nå skal jobbe mer aktivt for å få folk til å vaksinere seg kommer som et svar på den økte smitten. 

I forrige uke lå smittetrykket på 378 tilfeller per 100 000 innbyggere over 60 år, de siste 14 dagene. Kun smitte hos de over 60 år kartlegges på Kanariøyene. 

Som Canariavisen skrev i forrige uke er øygruppen nå i smittetoppen i Spania

Økningen i antallet tilfeller i forrige uke var på 18%, sammenlignet med de foregående sju dagene. 

– Det ser ut til at vi har glemt at normaliteten vi nå opplever er takket være vaksineringen og for å opprettholde den er det viktig at vi har en høy vaksinedekning. Immunsystemets forsvar blir svakere med tiden, både fra vaksinen og fra infeksjon, sier Begoña Reyero.

 

Debatt
Canariavisen – Nyheter fra Gran Canaria, Tenerife, Kanariøyene oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.