Ber om 20 års fengsel for drapsforsøk på egen baby


En mann er siktet for å ha forsøkt å drepe sin egen baby ved å kaste gutten hardt i bakken. Mannen skal ha gjort dette foran en patrulje fra Guardia Civil, og motivet var angivelig for å påføre sin eks-kone lidelse, ifølge siktelsen. Rettsaken blir avholdt via videolink på mandag.

Den siktede er en 21 år gammel mann som er tidligere dømt av retten i Arrecife for mishandling av eksen i 2018, melder nyhetsbyrået Efe.

Mannen skal angivelig ha brutt besøksforbudet mot eksen da han dro etter henne og sønnen til Cádiz, hvor hun hadde flyttet etter rettsaken i 2018. Her skal han ha truet kvinnen til å bli med tilbake til Lanzarote.

Gjentatte drapstrusler

Hvis du ikke kjøper billetten bryr jeg meg ikke, jeg dreper deg og sønnen din» skal han ha sagt til kvinnen ifølge siktelsen. Kvinnen skal senere ha fortalt at hun var så redd at hun gikk med på dette.

Den siktede skal også ha kommet med gjentatte trusler om å drepe både barnet, kvinnen og hennes mor. Han skal også ha fremsatt trusler om å brenne ned huset hennes.

«Jeg kommer ut av fengsel, men du og din sønn kommer ikke ut av kirkegården» skal mannen ha sagt ifølge siktelsen.

Ba Guardia Civil om hjelp

Når kvinnen ankom Lanzarote 20. oktober 2018 bestemte hun seg for å ta kontakt med Guardia Civil for å få hjelp på flyplassen.

Ifølge aktoratet skal mannen ha holdt fast i hånden til sønnen, løftet han raskt opp i luften, tatt et skritt tilbake for å få moment, før han kastet gutten hardt i bakken ved siden av bagasjebeltet. Samtidig skal han ha sagt til sin eks-partner «Vil du ha barnet? Så ta barnet. Jeg skal gi han til deg død».

Overlevde uten alvorlige skader

Den lille gutten skal ha fått et kraftig slag mot hodet etter fallet, men klarte seg uten alvorlige skader.

Alt dette skal ha skjedd foran patruljen fra Guardia Civil og barnets bestemor som hadde løpt til for å hjelpe sin datter når hun så situasjonen.

Basert på dette er 21-åringen siktet for drapsforsøk, brudd på besøksforbud, trusler, utpressing og mishandling. Aktoratet har bedt om 20 år og tre måneder i fengsel, og en oppreisning på 60 000 euro.