ANNONSE

Beste restauranter på Gran Canaria – vår guide til gode matopplevelser

av | 2.02.20

Tips oss!

Har du tips til saker vi bør skrive om? Ta kontakt.

Vi tar for oss de beste restauranter på Gran Canaria i denne guiden til øyas beste matopplevelser. Dette er de restaurantene vi liker best på Gran Canaria.

Hvem elsker vel ikke det å nyte et bedre måltid når de er på ferie? Hvis du har bestemt deg for å besøke Gran Canaria bør du ikke gå glipp av øyas gastronomiske tilbud.

I denne saken har vi laget det vi mener er den ultimate guiden til gode matopplevelser på Gran Canaria, enten du vil gå ut å spise i Las Palmas, Maspalomas, eller i Mogán. Dette er overhodet ingen komplett oversikt over de beste restaurantene på Gran Canaria, men vi i redaksjonen mener dette er restauranter som bør stå høyt på lista når du er på øya.

Beste restauranter på Gran Canaria

Det er så mange av restaurantene som fortjener et besøk i løpet av ferien din – og vi kan selvsagt ikke liste opp alle. Men vi mener ganske bestemt at alle disse har gjort seg fortjent til en plass på vår liste over de beste restaurantene på Gran Canaria.

Kanariøyene er i tillegg til å være en meget vakker og spennende øy, også en gastronomisk destinasjon. Først på lista starter vi med øyas vakre hovedstad, Las Palmas de Gran Canaria, og hvilke restauranter vi mener du bør ta turen til hvis du er i byen.

Beste restauranter på Gran Canaria: Las Palmas

Restaurante La Marinera, Las Canteras

Beste restauranter på Gran Canaria la marinera

La Marinera har spesialisert seg på kanarisk sjømat og fisk. Her kan du se dagens fangst, klar til å forvandles til herlige matretter. Vi anbefaler deg å prøve calamares eller deres berømte paella. Husets friske salat på siden slår heller aldri feil. Her kan du spise inne i nydelige omgivelser, eller nyte middagen på terrassen med utsikt over havet og Las Canteras-stranda.

El Arrоѕаr, Lаѕ Cаntеrаѕ 

Beste restauranter på Gran Canaria el arrosar

Vi holder oss ved Las Canteras-stranda for denne også, og neimen om du ikke finner nok en perle som har en knallgod paella. Dette er uten tvil en av våre favoritter på øya, ikke minst for deres herlige utvalg av forskjellige risbaserte retter. Her får du også herlig iberisk skinke, og utvalget av vin er meget godt. Prøv for eksempel svart ris eller grillet blekksprut. Her anbefaler vi å reservere bord i forkant.

Bоdеgа Extremeña, Lаѕ Cаntеrаѕ 

Beste restaurantene på Gran Canaria

Og når du først er på Las Canteras… Ja, vi vet, men faktum er at dette området i Las Palmas har noen av øyas beste matopplevelser. Bоdеgа Extremeña er intet unntak. Her kan vi anbefale solmodne tomater og oksehale, eller deres spesialitet Extremadura «Polvito». Merkelig nok har de ikke åpent på lørdag og søndag kveld her. Ikke glem å prøve ut deres tapas!

Beste restauranter på Gran Canaria: Maspalomas

Det populære turistområdet Maspalomas sør på Gran Canaria er kjent for sin vakre ørkenstrand, palmesus, og party. Men man skal ikke lete lenge for å finne noen virkelige perler blant de mange restaurantene i området heller. Etter at du har tatt et langt og avkjølende bad ved sanddynene, passer ingenting bedre enn et herlig måltid for å sette prikken over i’en på en allerede herlig dag.

Her er våres tre restaurantanbefalinger hvis du er i Maspalomas.

Taste Meson, Playa del Inglés

gode restauranter på gran canaria

Taste Meson er et unikt restaurantkonsept på Gran Canaria, som nylig åpnet sin andre restaurant etter flere år med stor suksess i Arguineguín. Her får du smake spennende og delikate retter tilberedt av noen av øyas desidert beste kokker. Konseptet går ut på at du setter sammen din egen smaksmeny ut fra de mange små rettene på menyen. Vi anbefaler fisketaco, eller deres herlige chili laget på entrecote og hjemmelagd guacamole. Er du en vinelsker eller smelter av et glass fin champagne har Taste Meson også en av øyas absolutt beste vinsamlinger – og alle selges på glass. Fantastico!

Tіmе, Mаѕраlоmаѕ 

beste restaurant kanariøyene

Etter en nydelig rusletur langs sanddynene i Maspalomas kan du avslutte kvelden i solnedgangen med en typisk italiensk matopplevelse hos Time Maspalomas. Enten du har lyst på pizza eller pasta slår ingen av rettene vi har prøvd feil. Det er som å komme til Italia når du smaker den bakte italienske osten med bacon og friske epler dyppet i honning. Vi anbefaler Millefoglie med parmesankjeks, dampede reker, og ristede pinjekjerner.

Lаѕ Rіаѕ, Mаѕраlоmаѕ 

gode restauranter gran canaria

Las Rias har spesialisert seg på sjømat og fisk fra elvene i Nord-Spania. Inne i Lopesan Costa Meloneras hotel skaper de to sønnene bak skaperen av den opprinnelige Las Rias-restauranten som åpnet i 1986 en fantastisk matopplevelse. Her finner du delikatesser på rekke og rad.

De beste restaurantene på Gran Canaria: Mogán

Den sørlige kommunen på Gran Canaria er også hjem til en rekke fantastiske matopplevelser. Enten du er i Puerto de Mogán, Arguineguín eller i nærheten av luksushotellet Anfi del Mar finner du garantert fantastiske restauranter på denne siden av Gran Canaria. Det gjelder bare om å snike seg litt ut av de verste turistfellene.

La Aquarela

god mat på gran canaria

Denne fantastiske restauranten ligger like ved Anfi del Mar, inne i Aquamarina-hotellet. Her snakker vi bokstavelig talt Michelin-mat, for La Aquarela på Gran Canaria har nemlig fått en stjerne i Michelinguiden nylig. Med stjerne i guiden kommer også høye priser, så ikke forvent en billig stor biff her, men snarere en kulinarisk opplevelse som du sent vil glemme. Vi anbefaler å prøve den sesongbaserte menyen.

Galleriet Cafe & Restaurang

anbefalt restaurant gran canaria

Lettere bortgjemt på Ancora-senteret i Arguineguín finner du denne perlen av en restaurant. Det svenske paret som driver Galleriet jobber hardt for å servere smakfull og spennende mat som passer for alle. Hyggelige priser gjør heller ikke noe. Vi anbefaler deres berømte plankestek med hjemmelagd bearnaisesaus fra middagsmenyen, eller det friske skagensmørbrødet til lunsj.

Quе Tаl Bу Stеnа 

luksus mat gran canaria

Hos Que Tal by Stena finner du nok en fine dining-opplevelse i eksklusive omgivelser. Her har Stena og teamets hans satt sammen en spennende meny – og fremfor å velge maten selv har Stena designet en kulinarisk opplevelse som varer hele kvelden. Her må du reservere bord i god tid, og møte opp til fast tid når serveringen starter. Det handler om å levere den perfekte opplevelse, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene på Que Tal.

Taste Meson, Arguineguín

taste meson god mat gran canaria

Nok en gang dukker Taste Meson opp på lista. Denne gangen er det deres opprinnelige restaurant i Arguineguín vi kan gi våre varmeste anbefalinger. Her, som i Playa del Ingés, setter du sammen din egen smaksmeny ut fra de eksklusive smårettene du kan velge mellom. Dette er også stedet for deg som liker god vin og champagne, for her har de nemlig over 300 viner, og 70 champagner, og alle serveres på glass.

Vikingos

pubmat gran canaria god mat

Enten du har lyst på en skikkelig digg pizza, laget av en ekte italiensk kokk, eller en saftig hjemmelagd burger, slår ikke Vikingos på Ancorasenteret feil. Dette er ekte pubmat for sultne nordmenn. Fra tid til annen arrangeres det også tacokvelder, og hver torsdag får man servert Terje’s Babyribs. Meget populært, og det med god grunn.

Uansett om du foretrekker eksklusiv sjømat, Michelin-mat, matopplevelser designet til perfeksjon, eller en real plankestek – på menyen står gode opplevelser, og vi håper denne guiden til de beste restauranter på Gran Canaria hjelper deg til å finne din nye favoritt på denne fantastiske øya!

Buen provecho! 

ANNONSE

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *