Siste

Bestillingsrush til Gran Canaria i jula

80% velger Gran Canaria i jula, og bestillingene har skutt i været for juleferien. «


I år er det Gran Canaria, Kapp Verde og Thailand som ligger i toppen når nordmenn skal velge reisemål i jula. Til tross for økte priser på hjemmebane, velger fortsatt mange å reise i høytiden.

Hos chartergiganten TUI viser tallene at salget er tilbake på 2019-nivå. Salget av reiser i desember har økt med 27% de to siste ukene.

80% velger Gran Canaria

– Det er godt å se at bestillinger av reiser i julen ligger på nivå med 2019. Vi prioriterer opplevelser nå og vi vil nyte de i kjente omgivelser, sier kommunikasjonssjef i TUI, Nora Aspengren.

Og reisene vi velger er også preget av det kjente og kjære, ifølge TUI.

– Nærmere 80% av de reisende velger Gran Canaria også i år, etterfult av Kapp Verde og Thailand, skriver TUI i en pressemelding.

Nora Aspengren i TUI sier desemberbestillingene er tilbake på 2019-nivå. Foto: TUI

Bestiller nærmere avgang

Etter pandemien skjedde det noe med bestillingsmønsteret hos nordmenn. Før bestilte nordmenn gjerne ferieturen lenge i forveien, men den økonomiske usikkerheten mange opplever preger reisevalgene i stor grad.

Hos TUI har de sett en klar tendens til at reisende nå bestiller tettere opp mot avreise, og at ferielystne nordmenn venter på de gode tilbudene, før de slår til.