Binter Canarias øker antallet seter med 133% til og fra fastlandet. Anskaffelsen av E195-E2-flyene er en del av Binter sitt moderniseringsinitiativ. Foto: Binter Canarias

Her er Binter Canarias sitt nye jetfly: – Et viktig steg i selskapets historie

2 min


Se bildegalleri nederst i saken.

I en pressemelding skriver det kanariske flyselskapet Binter Canarias at de nye flyene av typen E195-E2 er en viktig del av innsatsen for å fornye flyflåten slik at de kan tilby mer komfortable og miljøvennlige fly.

Moderniserer flåten

– Anskaffelsen av E195-E2-flyene er en del av Binter sitt moderniseringsinitiativ, og viser vårt engasjement for å redusere miljøpåvirkningen som følge av vår aktivitet, sier kommunikasjonsansvarlig i Binter, Sonia Maria Leon Ramirez, til Canariavisen.

Etter at Binter satset mer på jetfly og moderne turboprop-fly, blir det moderne flyet fra Embraer en viktig del av deres moderniserte flyflåte.

– Vi har investert i de senere år for å fornye flåten vår med flymodeller som er best mulig tilpasset rutene vi flyr, og som forårsaker mindre forurensning. Anskaffelsen av E195-E2 er også et viktig steg i selskapets historie, nå som vi har blitt en jet-operatør.

Fem nye fly

Så langt har Binter skaffet seg fem nye E195-E2-fly, hvorav tre av disse allerede er i tjeneste. Binter forventer å motta de to siste i andre kvartal, 2020.

De nye flyene til Binter er konfigurert med 132 seter, og er i følge produsenten det mest miljøvennlige flyet i sin klasse, i tillegg til å være meget stillegående.

Mindre variant hos Widerøe

Flere fly i samme familie – riktignok noe mindre – er i trafikk også i Norge. Widerøe har tre Embraer 190-E2 i luften, og dette er et noe mindre medlem av E2-serien fra den Sør-Amerikanske flyprodusenten.

– E195-E2 vil bli brukt på våre mellomdistanseruter, som krever et fly med bedre autonomi, for eksempel våre fem nasjonale ruter og to kommende ruter vi opererer til Vigo, Palma de Malloca, Pamplona, Zaragoza, Murcia Santander og Vitoria, i tillegg til på noen av våre internasjonale destinasjoner, forklarer Ramirez til Canariavisen.

De nye flyene har en listepris på litt over 54 millioner euro pr. stykk, i følge Wikipedia.


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *