Siste
Lois og Dexter fikk en dårlig avslutning på ferien. Foto: Privat

Ble nektet hjemreise av TUI

Ekteparet fikk beskjed om at de var uønsket på flyet. Grunnen? Noen andre hadde brukt e-sigarett på utreisen.


Et britisk ektepar opplevde marerittet da de ble nektet hjemreise med TUI fra  Lanzarote til Gatwick i London.

Arsaken var at to andre passasjerer hadde røkt e-sigaretter på utreisen, skriver Dinside.no som viser til avisa Liverpool Echo

Reisen til Lois og Dexter fra England gikk problemfritt frem til 9. juli. 

Uten forvarsel ble de kalt inn til resepsjonen av en TUI-representant og fikk beskjed om at de var uønsket på hjemreisen.

Ekteparet ble anklaget for å ha dampet e-sigaretter på turen ned til Kanariøyene.  

– Vi prøvde å fortelle dem at de hadde tatt feil av oss og noen andre. Jeg hadde på meg hodetelefoner og sov hele flyreisen ned til Lanzarote. Jeg har ikke engang fått med meg det som skal ha skjedd, sier Lois til den britiske avisa. 

Til tross for at paret blånektet på at de hadde dampet under flyturen, stod TUI på sitt. 

Dermed måtte paret ut med nesten 6500 norske kroner for nye billetter hjem, med EasyJet. 

– Det forårsaket enormt med stress og ødela ferien vår. Det er sjokkerende at en slik feil kan skje. TUI sa at det ikke var noe de kunne gjøre for å hjelpe oss, sier Lois.

Etter hendelsen har paret klaget flere ganger til TUI, men det var først da de tok til sosiale medier at beklagelsen kom. De fikk tilbud om at TUI skulle dekke utgiftene for nye billetter og en kompensasjon på 500 britiske pund hver. 

Paret mener imidlertid at TUI burde ha gjort mer, og sier det oppleves forferdelig å bli anklaget for noe de ikke hadde gjort. 

I en uttalelse til pressen sier en talsperson for TUI at de er oppriktig lei seg for feilen, og at det var en menneskelig feil som førte til at paret feilaktig ble utpekt som de dampende passasjerene. 

– Vi har i ettertid beklaget og tilbudt kompensasjon. Vi har også betalt for reisekostnadene, i tillegg til å tilby godtgjørelse, sier talspersonen.

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.