Foto: Bene Riobó / CC BY-SA / Lisens

Ble syk om bord –⁠ førstehjelps­utstyret var ødelagt


En mann i 30 - 40-årene skal ha blitt svimmel og følte seg dårlig om bord på et Vueling-fly fra Tenerife til Barcelona denne uken.

Til tross for at flere leger og sykepleiere var på flyet, hadde de store problemer med å hjelpe mannen, forteller en kvinne som satt ved siden av han til Diario de Avisos.

Ifølge kvinnen skal mannen ha reist seg for å gå på toalettet, da han kollapset i midtgangen.

Kabinpersonalet som kom til spurte etter helsepersonell over høyttaleren, og hele tre leger og tre sykepleiere meldte seg for å hjelpe.

Ødelagt førstehjelpsutstyr

Problemet var bare at førstehjelpsutstyret på flyet var i så dårlig stand, at legene kunne gjøre lite annet enn å sitte med mannen.

Stetoskopet skal ha vært ødelagt, mens blodtrykksmåleren mistet trykket.

Overfor helsepersonellet skal de kabinansatte ha sagt at de allerede hadde bedt om nytt utstyr flere ganger, men at flyselskapet «ikke hørte på dem».

Dermed måtte den syke mannen ligge i midtgangen under mesteparten av reisen til Barcelona, ettersom kapteinen skal ha bestemt seg for å fortsette til destinasjonen. Dette skal han ha gjort, til tross for at andre flyplasser var nærmere.

Mannen fikk helsehjelp av en ambulanse etter landing.

– Vueling kan ikke få lov til å ha ødelagt førstehjelpsutstyr på et fly med 180 passasjerer, sier kvinnen til Diario de Avisos.

Vueling har ikke besvart Canariavisens henvendelser.