Smittestatus på Kanariøyene

421

Aktive tilfeller

164

Døde

Regjeringen snur – igjen:

Blir ikke strengere maskeregler, men kontrollen intensiveres

av | 17.07.2020

Regjeringen på Kanariøyene har besluttet at de ikke vil stramme inn på reglene om bruk av munnbind likevel.

På mandag kunngjorde regjeringen at de jobbet på et forslag for å stramme inn maskereglene på Kanariøyene, slik flere andre regioner i Spania allerede har gjort. Nå snur helsemyndighetene på øygruppen.

Selv om regjeringen mener smittesituasjonen ikke gjør det nødvendig med strengere maskeregler, advarer de om at oppfølgingen av det eksisterende påbudet vil trappes opp.

Dermed blir ikke bruk av munnbind pålagt utendørs til enhver tid, slik mange fryktet. Slik maskereglene er nå trenger du kun maske utendørs hvis sikkerhetsavstanden på 1,5 meter ikke kan overholdes.

I dag er smittesituasjonen slik at den ikke krever obligatorisk bruk av maske utover det som allerede gjelder. Masker er allerede obligatoriske i en stor del av menneskelige aktiviteter, sa talsmann for øyregjeringen, Julio Pérez på en pressekonferanse i dag.

Brudd på reglene

Likevel påpeker Pérez at myndighetene har merket seg de mange bruddene på reglene. Derfor vil myndighetene nå intensivere kontrollen, og bøtelegge langt flere enn tidligere for brudd. Dersom man bryter maskereglene kan dette føre til en bot på 100 euro, som tilsvarer litt over 1000 norske kroner.

– Det er for eksempel forbudt å samle seg i gata uten maske. Det er endringen regjeringen har bestemt seg for å innføre. Evaluering og overvåkning av at folk følger de nåværende reglene, forklarer Pérez.

Resten av Spania

Andre deler av landet har valgt å innføre strengere regler. Fra lørdag innfører Castilla y León et totalt maskepåbud i offentlige områder, både utendørs og innendørs, selv om avstanden kan overholdes. De følger dermed etter regioner som Catalonia, Balearene, Extremadura, Aragon, Murcia, La Rioja, Navarra og Asturias. Flere av disse har allerede innført totalt maskepåbud, mens andre fremdeles jobber med sine forslag for det samme.

Frem og tilbake

Kanariøyenes regjering sa 9. juli at de ikke hadde noen planer om å stramme inn maskereglene, før de snudde 13. juli, da regjeringen kunngjorde at de jobbet med et forslag for å stramme inn reglene. Torsdag 16. juli kunne regjeringen nok en gang kunngjøre at de hadde snudd i saken.

Dette er munnbindreglene på Kanariøyene:

  • Maske er obligatorisk for alle over 6 år i butikker, på kollektivtransport og på andre lukkede arenaer.
  • Barn i alderen 3-5 år anbefales også å bruke maske.
  • Utendørs gjelder maskepåbudet så lenge sikkerhetsavstanden på 1,5 meter ikke kan overholdes.
  • Det er gitt unntak for maskepåbudet på utesteder når man spiser og drikker.
  • Personer som av helsemessige årsaker ikke kan bruke munnbind er unntatt fra påbudet.
  • Når man utfører aktiviteter som ikke er kompatibelt med munnbind, slik som bading eller hard trening trenger man ikke munnbind, men slik aktivitet skal utføres med gjeldende sikkerhetsavstand.

 

 

 

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Smitten øker på Kanariøyene: 421 aktive tilfeller

Smitten øker på Kanariøyene: 421 aktive tilfeller

Coronaviruset fortsetter å spre seg på Kanariøyene. I går ble 47 nye tilfeller bekreftet, og dermed er det 421 aktive smittetilfeller på øygruppen mandag kveld. Så høyt har ikke tallet vært siden 22. mai. Verst er det på Gran Canaria, som har mer enn halvparten av de...

McDonald’s: Smittet ansatt var på jobb

McDonald’s: Smittet ansatt var på jobb

McDonald's bekrefter tilfellet, og sier de har innført tiltak. En kilde som jobber ved Insular-sykehuset på Gran Canaria sier til Canariavisen at sykehusene nå øker sin beredskap ytterligere, og opplyser om at det nylig ble bekreftet smitte hos ansatte både på...

Åpner for cruise-trafikk fra høsten

Åpner for cruise-trafikk fra høsten

Myndighetene sier de vil åpne for cruise-trafikk mellom øyene. Regjeringen på Kanariøyene planlegger å gjenåpne cruise-sesongen til høsten, men kun for trafikk mellom øyene og med europeiske turister. Det kan tiltrekke 400 000 turister, som er en tredjedel av antallet...

Nå kan du laste ned den nye smittesporingsappen Radar Covid

Nå kan du laste ned den nye smittesporingsappen Radar Covid

Den nye smittesporingsappen Radar Covid 19 kan nå lastes ned på Kanariøyene. Appen varsler deg dersom du kommer i nærkontakt med noen som har testet positivt for coronaviruset. Den nye appen tar sikte på å redusere spredningen av nye smittetilfeller. Dette gjøres via...

62 nye smittetilfeller det siste døgnet

62 nye smittetilfeller det siste døgnet

Helsemyndighetene har bekreftet 62 nye smittetilfeller på Kanariøyene det siste døgnet. Dette er den mest dramatiske økningen i antallet smittede siden tallene begynte å stabilisere seg tidlig i juni. På lørdag mistet to eldre personer livet etter at de ble smittet....

Leide ut ferieboliger som ikke eksisterte – tre personer pågrepet

Leide ut ferieboliger som ikke eksisterte – tre personer pågrepet

Guardia Civil har pågrepet to kvinner og en mann på Tenerife, som angivelig har svindlet til seg 3165 euro ved å leie ut ferieboliger som ikke eksisterer. Agenter fra Guardia Civil i Guía de Isora og Granadilla de Abona har pågrepet to kvinner og en mann i alderen...