Blir ingen Hellige Tre Kongers-parade i år heller


Det blir ikke noe av årets parade med De Hellige Tre Konger i San Bartolomé de Tirajana. Kommunen har varslet at smitteøkningen gjør det umulig.

De siste dagene har smitten skutt i været på Kanariøyene. Gran Canaria har et smittetrykk på 294 smittede per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene, viser Canariavisens coronaoversikt.

Ordfører Concepción Narváez bekrefter at paraden er avlyst overfor avisa Maspalomas Ahora.

Selv om det ikke blir noen stor parade, er det ikke umulig at kongene kommer på en rundtur gjennom kommunen, slik Mogán kommune løste det i fjor.

I tillegg opplyser kommunen at den offentlige nyttårsfesten i kommunen også er avlyst.

Stort engasjement

Også i Las Palmas har de besluttet å ikke ha noen Hellige tre kongers-parade i år. Målet er å hindre de rundt 100 000 tilskuerne fra å samles i gatene.

Paraden der kongene kommer for å hilse på barna har skapt stort engasjement i lokalbefolkningen den siste tiden.

Flere brev og innlegg på sosiale medier har gått viralt, der innbyggere og foreldre ber myndighetene om å tillate paraden for barnas skyld.

– Jeg vil så gjerne forstå hvorfor kongeparaden, som holdes ute i det fri og varer i maks 20 - 30 minutter, ikke avholdes, mens dere kan samle rundt 20 000 folk i Gran Canaria Arena eller ha konserter innendørs med utsolgte saler. Og la oss ikke glemme festivaler som Womad. Det er ikke rettferdig for dem, de som ikke stemte, som ikke demonstrerer, at et så viktig arrangement blir tatt fra de igjen, skriver en mor i sosiale medier, ifølge La Provincia.

I fjor vandret de tre kongene gjennom bygatene i et alternativt arrangement. Hvilken rute de skulle gå var strengt hemmelig, nettopp for å unngå at folk samlet seg i gatene.