DELVIS SKYET: Slik ser værvarselet ut i helgen. Dermed må øygruppen nok en gang vente på regnet som skulle komme. Grafikk: Aemet

Blir neppe uvær på Kanariøyene i helgen


Etter at meteorologene spådde muligheter for regn og vind nok en gang, ser det nå ut til at værgudene har ombestemt seg.

I helgen ser været ut til å bli pent og delvis skyet vær på det meste av øygruppen, med unntak av muligheter for litt regn på La Palma.

I sitt varsel på Twitter skriver det statlige meteorologiske institutt, Aemet, at de forventer overskyet vær i høyden og sentralt på øyene, som kan føre til svake regnbyger enkelte steder. På søndag ventes det regn på La Palma fra ettermiddagen og utover kvelden.

På resten av øyene blir det stort sett pent, med noe skydekke i nord på både Tenerife og Gran Canaria.

Utover i uka blir det nye muligheter for regn. På onsdag og torsdag ser det ut til at store deler av øygruppen vil få sårt etterlengtet regn. Likevel er det som alltid muligheter for endringer i varselet, spesielt så mange dager frem i tid.

Aemet varsler regn på hele øygruppen onsdag og torsdag i neste uke. Regnet som var ventet å komme i helgen er avlyst, bortsett fra på La Palma. Grafikk: Aemet