Hvilken boligalarm bør du velge når du skal beskytte boligen din i Spania? Vi har sammenlignet de to største leverandørene. Illustrasjon: Envato Elements

Boligalarm i Spania: Securitas Direct eller Prosegur?


Denne saken bli opprinnelig publisert 29. mai og er hentet frem igjen til glede for nye lesere. 

En boligalarm i Spania er en av de mest effektive metodene for å forhindre innbrudd og husokkupasjon. I Spania og på Kanariøyene er okkupasjon av ferieboliger blitt et stort problem, og flere tusen boliger okkuperes hvert år. Norske familier har fått den spanske drømmen ødelagt av slike okkupanter, og det kan være vanskelig å bli kvitt de ubudne gjestene. Da kan en boligalarm som er knyttet til en vaktsentral være veldig betryggende.

Mange nordmenn befinner seg bare i boligen sin i Spania eller på Kanariøyene deler av året. Når man sitter flere hundre mil unna er det lett å bli bekymret.

Boligalarm i Spania: Securitas Direct eller Prosegur

I denne saken sammenligner vi boligalarm i Spania fra to av de største alarmselskapene i Spania: Securitas Direct, og Prosegur. Vi tar for oss fordeler og ulemper med alarmsystemene de tilbyr, slik at du kan velge det systemet du mener er best for din bolig.

Vi tar også for oss hvor fornøyde kundene er med hvert selskap, ettersom alarmselskaper i Spania har fått et rykte på seg for å være vanskelige å ha med å gjøre – spesielt hvis alarmen skal sies opp.

Først, litt om de to selskapene:

Alarmen

Kvaliteten på alarmutstyret er avgjørende for om alarmen din har ønsket effekt. For at det skal fungere må det raskt og effektivt kunne gi beskjed til alarmsentralen dersom den utløses. Både Securitas Direct og Prosegur er koblet til alarmsentral som bemannes døgnet rundt.

En annen viktig faktor er brukervennlighet. Hvor enkel alarmen er å betjene kan ofte være avgjørende for mange. Design er en annen faktor som spiller inn, for hvem vil vel ha en stor og stygg boks hengende på veggen i stua? Funksjonaliteten er minst like viktig: har alarmen mulighet for egen hjemme-modus, skallbeskyttelse og utstyr som skal hindre innbruddstyver fra å forstyrre signalene fra alarmen?

Tilleggsutstyr for boligalarm i Spania

I tillegg til den grunnleggende alarmen tilbyr begge alarmselskapene en rekke komponenter som ekstrautstyr til sine alarmer. Dette kan gi alarmen bedre funksjonalitet, eller være helt nødvendig dersom du skal beskytte en større eiendom. Tilleggsutstyr slik som brannvarslere og overvåkningskameraer kan være verdt pengene for den ekstra tryggheten de gir.

Ekstratjenester

I tillegg til sine grunnleggende alarmtjenester tilbyr både Securitas Direct og Prosegur tjenester for ekstra trygghet og komfort.

La oss gå gjennom det begge selskaper anser som grunnleggende og inkluderte tjenester når du har en boligalarm fra disse.
  • Selskapene tilbyr sin alarmsentral, som er koblet til alarmen din døgnet rundt. Disse tar kontakt med politiet eller andre nødetater dersom det er nødvendig.
  • Installasjonen av alarmen utføres av en profesjonell installatør som sørger for at alarmen følger alle lover og regler for privat sikkerhet, inkludert lover om videoovervåkning.
  • Selskapene inkluderer periodisk vedlikehold av alarmen i prisen.
I tillegg til disse grunnleggende tjenestene tilbyr de også en rekke tjenester som kan gjøre hverdagen din tryggere og enklere.

Sikkerhetsnivå på boligalarm i Spania

I denne delen tar vi for oss sikkerhetsnivået til alarmene som tilbys av Securitas Direct og Prosegur. Vi tar også med innovasjonsnivået, service-nivået og utdanningen til de ansatte som jobber på alarmsentralen og med installasjonen.

Fordeler og ulemper

Som ved alle innkjøp kan det være greit å kjenne til noen fordeler og ulemper ved hvert system.

Kundetilfredshet

For denne delen av sammenligningen har vi valgt å benytte målinger utført av analyse og tilbakemeldingsplattformen Ekomi. Dette er den plattformen som har flest tilbakemeldinger på begge selskapene i Spania, og ble derfor det naturlige valget.

Begge selskapene kommer ganske likt ut når det gjelder kundetilfredshet. Prosegur stikker likevel av med seieren her, da de ligger litt over Securitas Direct basert på tilbakemeldinger fra kunder. Forskjellen er likevel så liten at dette har liten påvirkning i vår konklusjon.

Konklusjon

Sikkerhetsmessig er de to alarmsystemene ganske like, men Securitas stikker av med seieren for best sikkerhet. Det gjør de på grunn av sin anti-hemmingsteknologi og sikre nettverk for kommunikasjon, samt at alle deler av alarmen kan fungere uavhengig av strømnettet. To-veis kommunikasjon med alarmsentralen direkte fra kontrollpanelet er et stort pluss.

Både Prosegur og Securitas Direct tilbyr et høyt servicenivå, men den høye prisen og lange ventetiden hos Prosegur gjør at Securitas også stikker av med seieren her.

Begge alarmene har et kjæledyrfilter som til dels fungerer, men ekstratiltak slik som å holde dyrene unna områder med bevegelsessensorer kan være nødvendig, spesielt hvis du har aktive dyr.

Securitas vinner også på innovasjon, og har det mest høyteknologiske alarmutstyret på markedet i dag. Honeywell som leverer utstyr til Prosegur er langt fra et gammeldags system det heller, men vil du dra nytte av det siste på teknologifronten er Securitas et bedre valg.

Som selskap kjenner nordmenn best til Securitas, noe som gjør dette til et opplagt førstevalg for mange. Likevel bør man ikke se bort fra det faktum at Prosegur har operert i Spania i mange år, og er godt kjent og veletablert i markedet. De har også noe høyere kundetilfredshet, og et mer omfattende utvalg for kameraovervåkning.

Best innen innovasjon og teknologi: Securitas Direct

Best sikkerhetsnivå: Securitas Direct

Best på utendørs beskyttelse: Prosegur

Best på kundeservice: Securitas Direct

Best på kameraovervåkning: Prosegur

Best på pris: Securitas Direct

Testens vinner: Securitas Direct

P.S. Når du skal gå til innkjøp av boligalarm i Spania bør du alltid ta kontakt med flere selskaper. Det kan hende de har egne kampanjer eller gode tilbud. Du bør aldri gå for det «første og beste» tilbudet: du kan forhandle med selskapene. Undertegnede ble møtt av et tilbud med en latterlig høy pris for selve alarmen for et par år siden, og fikk prisen senket med hele 80% etter litt forhandling. Husk at alarmselgerne har langt mer handlingsrom enn de gir inntrykk av.