Bøtelegger forsøpling: –⁠ Det er ansett som farlig avfall


Santa Cruz de Tenerife har begynt å bøtelegge de som kaster fra seg masker og hansker i naturen og på andre uegnede plasser.

– Vi har begynt å bøtelegge fordi det er ansett som farlig avfall, ettersom det kan inneholde virus og føre til smitte, sier rådmann for borgersikkerhet, mobilitet og miljø i Santa Cruz de Tenerife, Florentino Guzmán.

Etter at kommunen ble gjort oppmerksom på problemstillingen har de avdekket at stadig flere kaster brukte munnbind og hansker langs veien, i parker, i naturen og til og med i havet. Det faller ikke i god jord hos rådmannen  Han forsikrer nå om at byrådet har begynt å bøtelegge innbyggere som kaster fra seg hansker og masker på uegnede steder.

I tillegg til at forsøplingen er et miljømessig problem kan slikt avfall også føre til smitte. Dermed vil straffen utmåles basert på forsøpling av farlig avfall.
Gigantbøter for ulovlig forsøpling
 

900 euro i bot

Den obligatoriske maskebruken på offentlig plass i Spania har ført til forsøpling flere steder. I Toledo kan man forvente en regning fra staten på opp til 3000 euro hvis man kaster masker og hansker på feil sted. I Cádiz koster det 750 euro, og i Bollullos Par del Condado Huelva er bøtene på 900 euro.
286 ulovlige søppelfyllinger på Gran Canaria, ifølge ny studie