Siste
Flere videoer viser hvordan de lokale innbyggerne marsjerer mot Arguineguín Park.

Bråk og protester i Arguineguín denne lørdagen


Denne lørdagen har vært preget av bråk og flere politiutrykninger i Arguineguín sør på Gran Canaria.

Etter flere konflikter og hendelser mellom lokale innbyggere og migranter de siste dagene samlet det i dag seg en gruppe på rundt 80 sinte unge personer utenfor hotellet Arguineguín Park, der det for tiden bor migranter.

Der ropte lokal ungdom fornærmelser og protester mot migrantene på den andre siden av gjerdet.  Det skal også ha vært personer fra Jinamar nord på Gran Canaria tilstede under hendelsen.

«Ut«, «Vi er lei av mishandlere«, «Send de ut av hotellene« og «Folket er lei« var noen av slagordene som ble ropt under marsjen.

Dermed øker spenningen i den ellers så rolige fiskelandsbyen som har blitt an favoritt blant solhungrige nordmenn.

Politiet rykket ut

Ifølge kilder i politiet som avisen Maspalomas Ahora har snakket med, førte også en hendelse på fredag kveld til at innbyggere er sinte. Det skal ha vært en konflikt mellom en gruppe migranter og lokale i byen denne kvelden.

Guardia Civil rykket ut til stedet for å stoppe ungdommen, som forsøkte ta seg inn på hotellets område.

Også flere andre steder i byen har det vært bråk denne lørdagen. Under marsjen gjennom byen oppstod det konflikter, og flere migranter måtte stikke av på grunn av trusler.

En større gruppe lokale har også gått rundt i gatene i Arguineguín, og har oppført seg truende mot migranter. Både lokalt politi og Guardia Civil har måttet rykke ut til flere slike hendelser denne lørdagen.

Bakgrunnen for saken er angivelig at en 27 år gammel innbygger i Arguineguín havnet i klammeri med en marokkansk person onsdag denne uken, og en hendelse hvor rundt 20 migranter angivelig angrep en lokal innbygger ved Anfi del Mar. Partene i denne saken har avgitt forskjellige forklaringer, og den etterforskes for tiden av politiet.