VIDEO: Det ble kastet gjenstander, mat og møbler fra rommene på mottaket. Et tjuetalls politifolk rykket ut til hendelsen.

Bråk på mottak for mindreårige migranter i Puerto Rico


På tirsdag kveld brøt det ut bråk ved et mottak for mindreårige migranter i Puerto Rico sørvest på Gran Canaria.

Det ble kastet flere gjenstander, inkludert et kjøleskap fra en av leilighetene på hotellet Porto Bello, ifølge vitner som bor i området.

Mottaket skulle være midlertidig, men i flere måneder har innbyggerne i området levd med stadig bråk om nettene, kasting av gjenstander og knuste bilruter.

– Det har blitt verre. Jeg sitter i stuen min og lukker dører og vinduer fra klokken fem, så skrur jeg opp lyden på TVen. Man kan høre det men vi prøver å ignorere det så mye som mulig. Men når de begynner å knuse eller kaste møbler hører vi det. Jeg synes det har blitt verre, forteller en av naboene til komplekset til Canariavisen.

Årsaken til bråket på tirsdag kveld er ukjent, men slike hendelser har også skjedd før.

– En gang ble det kastet en vodkaflaske mot meg. En annen gang når jeg gikk inn porten landet noe tungt på taket i komplekset vårt, forteller en annen nabo.

Ramponert i februar

I februar skrev Canariavisen om hvordan deler av hotellet var blitt ramponert av beboere. Også den gangen snakket vi med naboer som føler seg redde og mener de ikke blir tatt seriøst.

Videoen viser deler av bråket inne på hotellet i februar. 

– Folk sier de har rettigheter. Men hva med våre rettigheter? Til et normalt, rolig liv. Det er alt vi ber om, at ting skal bli normalt igjen, og at vi kan være trygge utendørs igjen. Vi tør ikke å bruke porten vår lenger fordi vi blir trakassert. Deres menneskerettigheter settes jo høyere enn våres. Vi kan ikke stille spørsmål ved dette, vi kan ikke klage på det. Hvorfor kan ikke vi kreve våre rettigheter, fortalte en kvinne som bor like over veien fra Porto Bello til Canariavisen i februar. 

Også den gangen ble gjenstander kastet og flere vinduer ble knust. Minst et at rommene ble totalskadd.

Slik så det ut inne i en av leilighetene på mottaket for de mindreårige migrantene i februar. 

Høyt lydnivå

Skadeomfanget etter hendelsen på tirsdag er ukjent, men i videoer som ble filmet av innbyggere kan man høre at gjenstander blir kastet. Lydnivået er høyt.

Rundt ti politibiler og et tjuetalls betjenter fra både Policia Local og Guardia Civil rykket ut til hendelsen. Situasjonen roet seg da politiet kom til stedet, men bråket begynte igjen så fort politiet dro.

Organisasjonen Fundación Respuesta Social Siglo som driver mottaket på vegne av kanariske myndigheter har ikke besvart våre henvendelser.

Guardia Civil bekrefter overfor avisen Maspalomas Ahora at det ble kastet møbler og mat fra balkongene mot bassenget på tirsdag.