Britisk presse advarer om terrorangrep på Kanariøyene i sommer - ta det med ro, sier regjeringen


De siste dagene har vært preget av frykt for terror etter at britisk etteretning uttalte at det er stor sannsynlighet for terrorangrep på Kanariøyene i sommer. Den Kanariske regjeringen ber folk forholde seg rolige.

- Vi gjør alt vi kan for å bevare sikkerheten, sier regjeringen. 

Ifølge britiske medier har etteretningstjenesten MI5 i Storbritannia advart om trusler som tyder på at et terrorangrep er nært forestående på Kanariøynene og i resten av Spania.

Terrorplanene tilskrives den beryktede «hvite enke» - Samantha Lewthwaite. Det er fryktet at hun skal ha rekruttert opptil 30 terrorister som har fått opplæring i konstruksjon av bombevester og målutvelgelse, forteller London-avisen Daily Star.

Samantha Lewthwaite (32) er en av de mest ettersøkte terroristene i verden.

Avisen Daily Star henviser til kilder i den britiske etteretningstjenesten MI5 i sin sak.

Ingen offisiell advarsel

På nettstedet til det engelske utenriksdepartementet er det ingen nye oppdateringer om terrortrusselen i Spania. Den generelle advarselen består, og lyder følgende:

«Terrorister vil sannsyneligvis prøve å utføre angrep i Spania. Angrep kan skje på steder besøkt av utlendinger. De spanske myndighetene har igangsatt tiltak for å beskytte turistene, men man må være oppmerksom og følge de lokale myndighetenes instruksjoner». 

Myndighetene på Kanariøyene maner til «absolutt ro». Elena Máñez sier at denne typen nyheter er vanlige på sommeren, og at sikkerhetstyrkene jobber hardt for å sørge for sikkerheten.