Siste

Brutalt slått ned av nordmann på Gran Canaria: –⁠ Dette er hatvold

For norske Kyrre (49) endte byturen i Puerto Rico opp med brukket nese og redsel. Han ble slått ned av en annen nordmann og mener han ble angrepet fordi han er homofil. «


Oppdatering i saken: Voldsmistenkt nordmann (37) midlertidig løslatt på Gran Canaria

Da norske Kyrre Larenfeldt (49) skulle ut på byen i Puerto Rico, var han ikke forberedt på å bli utsatt for grov hatvold. Men byturen natt til onsdag skulle ende med brukket nese og skader på tennene, etter at han ble angrepet og slått ned av en annen nordmann i taxikøen. 

Canariavisen har tidligere omtalt Kyrre med etternavnet Eleison, da han kaller seg dette på Facebook og ba oss bruke det, slik at eventuelle vitner kunne finne han.

Det hele begynte tre dager tidligere, da Kyrre og noen venner besøkte en populær bar, på senteret i Puerto Rico. Der skal en aggressiv norsk mann ha oppsøkt han. 

– Når de stengte der klokken 01, ble vi stående utenfor. Vi pratet og hadde det hyggelig. Så kommer han bort og begynner å brøle og skjelle meg ut. De andre spør hvorfor han kommer å lager bråk og ba han gå bort, så han gikk, forteller han til Canariavisen.

Slått ned i taxikøen

Natt til onsdag var Kyrre tilbake på den samme baren med vennene. Da oppdaget de at den samme mannen satt ved bardisken, forteller han. 

– Vi danset og hadde det hyggelig. Så gikk jeg ned på Joker og når de stengte må alle ut av hele senteret. Da var det lang taxikø. Når det ble min tur, kom kona hans og kastet seg i taxien før meg. Jeg sa unnskyld, men du bør kanskje stå i kø som alle oss andre. Vi står i en 150 meter lang kø her og venter, sier han, og fortsetter: 

– Da kom han bakfra og smokka til meg tre ganger, dytta henne inn i bilen og sa  «det er bare å anmelde meg din forpulte homse. Meg skjer det ikke en dritt, for jeg er nordmann».

– Hatvold

Motivet for angrepet er ikke kjent, men Kyrre selv er overbevist om at det dreier seg om hatvold. 

– Jeg sa til politiet at jeg er helt sikker på at dette er hatvold. Når en person bare går bort til noen de aldri har snakket med før og er aggressive, uten at jeg har henvendt meg til personen, så er det noe i hodet deres. Og når de slår ned den samme personen tre dager etterpå, må jeg si jeg tror han har gjort dette før. 

Taxisjåførene ville ikke hjelpe

Tilbake stod Kyrre, forslått og skremt, mens gjerningspersonen forlot stedet i en taxi. 

– Jeg stod der og blødde som en gris fra nesa, midt i veien. Jeg tenkte bare at jeg ikke må falle. Ingen i køen hjalp meg. Ingen av taxiene. Jeg stoppet den tredje taxien og ba han ringe politiet. Han sa at han ikke ville bli innblandet, tok to passasjerer og kjørte. Jeg har anmeldt sjåføren også, for å ha etterlatt en person i hjelpeløs tilstand. 

Til slutt kom to nordmenn bort for å hjelpe. Canariavisen har snakket med en av de, som ikke ønsker å bli sitert. Han bekrefter at de påtraff Kyrre, som blødde kraftig fra nesa og så skremt ut, men at de ikke så selve angrepet. De to hjelpsomme nordmennene fikk roet ned blødningene og sendt Kyrre i en taxi til Guardia Civil. 

Sendt på sykehus

Hos Guardia Civil fikk han beskjed om å dra rett på sykehus, før han kom tilbake. 

– Der fikk jeg behandling og det ble tatt røntgenbilder. De ba meg dra til en spesialist i Las Palmas i dag. En italiensk venninne kjenner en slik spesialist i Maspalomas, så jeg har vært der og blitt gipset og teipet opp i alle retninger. 

Føler seg utrygg

Etter hendelsen føler han seg ikke lenger trygg i Puerto Rico, forteller han. 

– Jeg er redd for å gå ut i Puerto Rico så lenge han er her. Jeg har alltid tenkt at det å stå i taxikø sammen med masse folk – hva kan vel skje da? 

Kyrre forteller at han har anmeldt hendelsen til Guardia Civil. 

Canariavisen har snakket med Guardia Civil sin post i Puerto Rico. De vil ikke gi noen kommentar og sier de på generelt grunnlag ikke kommenterer saker før de eventuelt er etterforsket.