Kanariøyenes største finansinstitusjon, LaCaixa, tilbyr økonomisk hjelp til ofrene for skogbrannen på Gran Canaria. Foto: Wikimedia Commons

CaixaBank tilbyr hjelp til de som er berørt av brannen

1 min


CaixaBank har onsdag godkjent en bistandsplan for de berørte av brannen på Gran Canaria, som hovedsakelig har skadet gårder, varer, og utstyr.

Les også: Bankia åpner konto for innsamling etter skogbrannen – donerer 100.000 euro

Støtteplanen er delt inn i to finansieringslinjer under spesielle betingelser for et samlet beløp på 20 millioner euro.

En første linje, opptil 10 millioner euro, vil utbetales basert på erstatningene som banken forutser vil komme fra forsikringselskapene, slik at de berørte kan erstatte skadet utstyr, hus, og varer så raskt som mulig. 

Denne linjen har en periode på ett år, er rentefri, og vil gi rask tilgang til en kompensasjon tilsvarende den som skal deles ut av forsikringselskapene.

Den andre finansieringslinjen er på 10 millioner euro, og er øremerket investeringer som bedrifter og gårder trenger for å kunne fortsette sin virksomhet.

Denne linjen har en periode på opp til 5 år, har fortrinnsrente, og er uten provisjoner. Finansieringen vil tillate tilpasning for berørte virksomheter, og eventuelle oppgraderinger der eiere mener dette er nødvendig.

De berørte kan få tilgang til denne økonomiske hjelpen via kontorene til CaixaBank på Gran Canaria.

I tillegg til dette ønsker Caixa å gi et bidrag på 125.000 euro til det sosiale arbeidet i de ti kommunene som ble rammet verst av brannen. Disse pengene skal dekke de viktigste behovene til innbyggere som ble evakuert som følge av brannen.


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *