Corona-smittet italiener på Gran Canaria i kritisk tilstand


SISTE: Et nytt tilfelle av coronavirus er påvist på Gran Canaria tirsdag, og to nye ble bekreftet på mandag.

En av de italienske kvinnene som har fått påvist Covid-19 på Gran Canaria er nå i kritisk tilstand.

61-åringen som ble innlagt på intensivavdelingen lørdag er nå alvorlig syk med lungebetennelse på begge sider.

Kvinnen tok kontakt med lege 5. mars på grunn av symptomer, og samme ettermiddag ble hennes tre venner stoppet på flyplassen. Alle har testet positivt for Covid-19.

Frem til søndag var alle fire i hjemmeisolasjon i Arinaga, men to av kvinnene er nå innlagt på  sykehus. En av disse er på intensivavdeling med alvorlig lungebetennelse, og ligger nå i respirator.

En uke på Gran Canaria

De fire kvinnene landet på Gran Canaria 27. februar, og skulle besøke sønnen til den 61 år gamle kvinnen. Planen var at disse skulle reise hjem til Milano torsdag 5. mars, samme dag som den første kvinnen fikk påvist Covid-19. Etter å ha blitt anholdt på flyplassen fikk også de tre andre påvist smitte, og ble satt i hjemmekarantene.

Med andre ord var de fire kvinnene på Gran Canaria i en uke før smitten ble oppdaget.

Nytt tilfelle

Kanariøyene har også fått nok tre nye tilfeller av viruset det siste døgnet: en ny på Tenerife, som nå har 12 smittede, og to nye på Gran Canaria, som nå har 6 smittede.

Det nye tilfellet på Tenerife ble bekreftet i dag tidlig, og personen er satt i hjemmeisolasjon. Vedkommende skal ha hatt direkte kontakt med enn av de andre som nå er i hjemmeisolasjon på øya.

Helsedepartementet har også bekreftet at det nå er ytterligere to personer på Gran Canaria som er smittet av coronaviruset. Det er snakk om to nederlendere, som begge er ved god helse, og er isolert.

De to bodde på Lopesan Costa Meloneras hotel, og på forespørsel fra hotelledelsen ble de overført med ambulanse til San Roque-sykehuset i Maspalomas. En av de smittede er en sykepleier. De to er nå isolert i en villa.

Totalt er det nå 19 aktive tilfeller på Kanariøyene, og fem personer som har blitt friskmeldt.

Se vårt direktekart over alle tilfeller på Kanariøyene:

Slik bruker du kartet:

Klikk på symbolene for mer informasjon.
Rosa = aktiv smitte
Grønt = friskmeldt
Blått = tall for øya