Coronaviruset: Eksperter mener Kanariøyene er godt forberedt


Øygruppen har ressursene som skal til for å diagnostisere og isolere personer dersom det er nødvendig.

Kanariøyene er forberedt på å møte en epidemi i forbindelse med spredningen av coronaviruset fra Wuhan i Kina. Professor José Poveda Guerrero, professor i epidemiologi og forebyggende medisin ved Universitetet i Las Palmas, mener øyene har spesialiserte laboratorier hvor pasientdiagnoser kan stilles, og nødvendige ressurser for isolering dersom det er nødvendig.

Det skal heller ikke være noen grunn til bekymring, men det er viktig at det blir tatt forholdsregler i forbindelse med Wuhan-viruset.

Les også: Bare personer med kroniske sykdommer står i fare

Kontroll av flytrafikk

Det er viktig å kontrollere flytrafikken som ankomer til Kanariøyene, fordi et av de viktigste virkemidlene for å stoppe denne typen utbrudd er å immobilisere de som mistenkes å være inkubatorer for sykdommen. Du bør også unngå å reise til områder hvor folk er påvirket, sier professoren til La Provincia.

I går kunne Canariavisen melde om at fem tyske borgere er isolert på Kanariøya La Gomera, etter at to av disse viste tegn på smitte. Tre andre tyskere som bodde sammen med disse på et hotell på øya har også blitt plassert i karantene.

Karantene nødvendig

Prøver har blitt gjort, og er sendt til Carlos III-instituttet for analyse. Denne hendelsen viser at myndighetene på Kanariøyene tar utbruddet seriøst, og at de tar alle forholdsregler i forbindelse med eventuell smitte.

Professor Guerrero bekrefter at karantene av personer der man mistenker smitte er nødvendig.

Jeg tror land tar nødvendige grep, for dette er den eneste måten å begrense at smitten sprer seg eksponensielt, sier han.

Kan ha kommet fra flaggermus

Viruset, som går under mange navn slik som coronavirus og Wuhan-viruset, heter egentlig 2019-nCoV, eller Novel Coronavirus 2019.

Professor Guerrero tror det kan ha kommet fra flaggermus

Vi står i møte med en ny epidemiologisk agent mot arten vår. Alt tyder på at det har kommet fra flaggermus, og etterpå beveget seg til en forsterkende vert - som var i stand til å øke antallet virus - inntil det smittet over til mennesker, sier professoren.