Coronaviruset: 

Covid-19-vaksinasjonen begynner i januar

Spanias helseminister Salvador Illa har stor tro på at mange vil vaksinere seg, og understreker at vaksinen blir frivillig.

Illustrasjon: Envato Elements

Av Leo Lunde
Publisert 21. november 2020 kl. 23:40

Av Leo Lunde
Publisert 21. november 2020 kl. 23:40

Vaksinasjonen mot Covid-19 begynner i januar 2021, ifølge Spanias helseminister Salvador Illa. Han understreker av vaksinasjon blir frivillig, og at han er sikker på at mange vil ta vaksinen.

I en uttalelse til Catalunya Rádio forklarer helseministeren at han tror det er mye bevissthet rundt fordelene av å vaksinere seg, og selv om regjeringen juridisk sett kan gjøre vaksinen obligatorisk, tror han dette vil være lite hensiktsmessig.

70% av befolkningen

Illa forklarte også til kanalen at det vil være 13 000 vaksinasjonspunkter i Spania, og at han tror rundt 10 millioner innbyggere vil være vaksinert innen to måneder fra vaksinen blir tilgjengelig.

Illa mener at man med det eksisterende nettverket av vaksinasjonspunkter kan ha vaksinert rundt 30 millioner spanjoler innen sommeren 2021, som tilsvarer rundt 70% av befolkningen.

Spanias statsminister, Pedro Sánchez, deltok denne lørdagen på et møte med de andre G20-landene i Riyadh, hvor han blant annet skal snakke om universell tilgang til vaksinen. Sánchez ønsker en urokkelig støtte til Verdens Helseorganisasjon i kampen mot pandemien.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!