Foto: TUI Cruises

Cruisebransjen satser på Kanariøyene til tross for helsekrise


Kanariøyene har blitt en av de aller siste destinasjonene som fremdeles er aktuelle for cruisebransjen under pandemien.

De siste fire månedene har rundt 25 000 cruise-turister vært innom øygruppen. Teller vi med frakt og transitt er tallet over 100 000 passasjerer som har vært i kanariske havner.

Selv om dette er lavt sammenlignet med de rundt 200 000 passasjerene i samme periode før Covid-19 er det et viktig økonomisk tilskudd til øygruppen.

– Fra bussene som plukker opp turister til guider og bedrifter som yter tjenester til cruisepassasjerer, har de gjort en kjempejobb på alle øyene, sier havnedirektør i Las Palmas, Juan Francisco Martín, til Canarias 7.

Siden cruisetrafikken fikk lov til å gjenoppta driften i november og frem til i mars har 46 cruisereiser vært innom havnene. I april ble ytterligere 20 reiser gjennomført.

I juni tar det ser opp enda mer og trolig vil rundt 50 000 passasjerer reise til, fra eller via Kanariøyene på cruise fordelt på 95 reiser.

Satser på Kanariøyene

Det er tyske TUI Cruises som har satset mest på Kanariøyene under pandemien. De har La Luz-havna i Las Palmas som sin base, og herfra seiler skipene Mein Schiff I og Mein Schiff II hver torsdag og fredag.

Cruiseselskapet Aida har også satset på Kanariøyene med skipene Aida Perla og Hapag Lloyd.

Nylig omtalte vi også hvordan Mystic Cruises satser på luksuscruise og trygg reisekorridor med Tyskland. De har leid ut skipet World Voyager til tyske Nicko Cruises, som begynte å seile i april.