Siste
Foto: Pixabay

Cruisepassasjerer må coronatestes før avreise


Cruisesesongen på Kanariøyene kan komme igang allerede i slutten av oktober, og passasjerene ombord må i så fall få PCR-tester før avreise. Foreløpig er det kun åpnet for trafikk mellom de forskjellige Kanariøyene, ifølge øygruppens transportminister Sebastián Franquis.

På onsdag møtte Franquis havnemyndighetene i Las Palmas og Santa Cruz de Tenerife sammen med øyenes helseminister Blas Trujillo. Under møtet ble forespørselen fra flere cruiseselskaper diskutert, etter at de i august ba om å få gjenoppta cruisetrafikken.

Turoperatøren TUI var først ute med en slik forespørsel, men også cruise- og turoperatører som Aida, Thomson og Cruises Europe har bedt om å få gjenoppta aktiviteten innen utgangen av oktober.

Strenge krav til smittevern

Etter møtet denne onsdagen har regjeringen på Kanariøyene gitt tillatelse til havnemyndighetene, men riktignok med en rekke krav til sikkerhet og smittevern. Blant disse er maksimalt 60 prosent kapasitet, at mannskapet må forbli ombord i skipet til enhver tid, og at passasjerer må fylle ut helse- og kontaktinformasjon før de går ombord. I tillegg kreves det at alle passasjerer har blitt testet negativt for coronaviruset ved hjelp av en PCR-prøve.

Regjeringen krever også at cruiseoperatørene dekker forsikring for sine passasjerer, og dermed påtar seg alle kostnader dersom passasjerer skulle bli smittet og skipet må i karantene.

1300 passasjerer i uka

Målet er å starte sesongen med rundt 1300 passasjerer i uka.

Franquis sa under pressekonferansen at det er meget viktig å gjenoppta cruiseaktiviteten for vintersesongen. Ifølge transportministeren er målet også at rutene skal gå eksklusivt mellom Kanariøyene, og at denne aktiviteten er forbeholdt europeiske skip.

Han mener også at protokollene som er på plass er meget strenge, og at alle operatørene må ha fasiliteter som oppfyller europeiske helsekrav.

Turoperatøren TUI har vært mottakelige for dette, ifølge ministeren.