Her har det vært behov for å flytte steiner og annen masse på grunn av vanskelig fremkommelighet. Foto: Policia Local

Da naboene hørte anleggsmaskiner midt på natta reagerte de


Byggearbeid ved Maspalomas-stranda fikk innbyggere til å reagere i sosiale medier på mandag. Brukere delte videoer av anleggsmaskiner som flyttet tunge stener fra kysten og utvidet moloen ved restauranten El Senador.

En del innbyggere mener at utvidelsen av moloen i sørgående retning mot Oasis-senteret endrer de naturlige forholdene på stranda. I tillegg reagerer flere på at arbeidet ble utført etter klokken 23 på kvelden, slik at ingen kunne se hva som foregikk før neste dag.

– Dette er ikke vedlikehold. Det er omfattende arbeide, skriver en bruker.

Rådmann med ansvar for kystlinjen i San Bartolomé de Tirajana, Samuel Henríquez, nektet først på at moloen ble forlenget.

– Det har ikke vært tema i dette mandatet, heller ikke i det forrige, sa rådmannen, som påpekte at han stolte på selskapet som har konsesjonen.

Konsesjonsselskapet UTE er eid av Lopesan, Bitumex og FCC.

– Hvis det var noe ulovlig som foregikk hadde jeg vært den første til å anmelde det, sa rådmannen.

Ordfører Conchi Narváez sier likevel at hun vil kreve en forklaring på hva som har skjedd.

Sand og stein raste ut

Angivelig skal sand og underlag ha rast ut i en seksjon, som førte til at området fikk vanskelig fremkommelighet. Dette stoppet også søppelbilen fra å komme frem til stedet.

For å løse dette ble det lagt spor slik at denne kunne komme frem til containeren. Deretter ble lavvannet som oppstod klokken 22:15 på fredag benyttet for å bytte ut steiner som hadde falt av moloen.