Siste

De ønsket Gran Canaria «alt vondt» i brannen –⁠ utestengt fra Twitter


Har vekket harme i sosiale medier.

Les også: Skogbrannen har doblet seg i størrelse siden i går, til 6000 hektar

Her er skogbrannen akkurat nå: live-kart over brannen og evakuerte steder

To Twitterkontoer har i det siste publisert innlegg hvor de kommer med vonde ønsker for Gran Canaria, som for tiden lider under tidenes nest største skogbrann på øya.

Det sosiale nettverket har vært til stor hjelp for mange som sliter med sorg, fortvilelse, og frustrasjon over situasjonen som nå pågår på Gran Canaria.

Støtteerklæringer

Støtteerklæringer, meldinger om sorg, aksjoner for å redde dyr - Twitter har blitt flittig brukt av befolkningen de siste dagene, under emneknaggen #IFvalleseco (IF = Incendio Forestal, Valleseco er området hvor brannen startet.)

Vekket harme i befolkningen

Men det har også blitt lagt ut innlegg her som har vekket harme i den Kanariske befolkningen.

To kontoer har utnyttet denne tragedien med flere innlegg der de sprer fornærmelser og vonde ønsker for Gran Canaria og innbyggerne på øya.

– Fortjener å bli straffet av brannen

Meldinger som «Fuck fucking Kanariere. Dere er noen pingler, og fortjener å bli straffet av brannen. Lenge leve Spania», som ble lagt ut av Twitter-brukeren @sinofende førte til massive reaksjoner.

Disse innleggene møtte liten støtte fra de mange menneskene som deltar i diskusjonen under #IFvalleseco, men fikk istedet en storm av Twitter-brukere mot seg.

Utestengt

Det sosiale nettverket har allerede stengt denne, og en annen konto, som har lagt ut hatmeldinger i forbindelse med skogbrannen. Dette skjedde etter at en rekke brukere fikk rapportert innleggene.