De tyske turistene står for 33% av markedet på Gran Canaria


Kanariøyene er den eneste regionene i Spania som fremdeles er ekskludert fra lista over risikable områder for reise på grunn av coronaviruset. Den siste uken har utviklingen gått feil vei, og på lørdag registrerte øygruppen et rekordhøyt antall nye tilfeller.

Spesielt Gran Canaria sliter med stadig økende smittetall, og her utgjør det tyske markedet 33 prosent av markedet. 778 717 tyskere over femten år ankom Gran Canaria i fjor. Den stadig forverrede smittesituasjonen har gjort at lokale myndigheter på øygruppen har måttet stramme inn reglene.

Vil redde vintersesongen

Hovedmålet nå er å redde den viktige vintersesongen, slik at øygruppen ikke mister flere viktige markeder. Tidlig i august innførte britene karantenekrav mot hele Spania, inkludert Kanariøyene. Det førte til intense forhandlinger, men Kanariøyene er fremdeles på karantenelista i Storbritannia.

Det samme gjelder Norge, som også har malt hele Spania rødt på sitt kart. Dette gjelder også Kanariøyene.

Turistsektoren er ikke optimistiske når det kommer til å redde vintersesongen. Flere har tatt til orde for at PCR-prøver må utføres før avreise, slik at smittetallene på Kanariøyene kan holdes lavt.

Gran Canaria er tyskernes favoritt

Tyskerne er et like viktig markedet for Gran Canaria som Tenerife er for britene. Carlos Álamo i øyrådet mener det er viktig å bevare dette markedet.

– Ingen markeder er helt tapt, og spesielt ikke det tyske. Det ville vært bra om vi alle fulgte tiltakene slik at disse små utbruddene forsvinner, og vi ikke eksporterer et bilde av situasjonen som ikke stemmer, sier Álamo til Canarias Ahora. 

Ifølge en rapport fra Promotur står tyskerne for 17 prosent av markedet på hele øygruppen. Dette varierer veldig fra øy til øy, og Gran Canaria er tyskernes favorittøy. Ifølge en undersøkelse som ser nærmere på hvor turistene bruker mest penger utført av Istac kommer Gran Canaria på førsteplass hos tyske turister. Deretter følger Fuerteventura hvor tyske turister utgjør 26 prosent av totalen. På Tenerife utgjorde de 24,8 prosent i 2019.

De tyske turistene velger i stor grad fire-stjerners hotell (46 prosent) mens 15 prosent valgte ferieleiligheter og 14 prosent valgte andre typer hotell. 71,4 prosent valgte pakketurer, og 31,4 prosent halvpensjon.

Sanddynene i Maspalomas er en slager

Tyskerne bruker mye tid utenfor hotellene, og strender og opplevelser står høyt på lista for denne gruppa. I tillegg er gåturer, matopplevelser og sport populære aktiviteter.

Ingen steder slår sanddynene i Maspalomas hvis du er tysk, for ifølge statistikken besøker hele 66 prosent av alle tyskere området når de er på ferie. På Tenerife er det Teide som er populært.

Bruker mye penger

Den gjennomsnittlige tysker bruker mer penger på øygruppen enn andre, i motsetning til det bildet mange nordmenn kanskje har av tyske turister i Norge. I gjennomsnitt er de på Kanariøyene i 10,7 dager, som er omtrent et døgn mer enn andre grupper.

50 prosent av pengene de legger igjen kommer fra restauranter og kafeer, ifølge Promotur, som kalkulerer med at hver turist over femten år i gjennomsnitt legger igjen over 3000 euro i løpet av ferien dersom de benytter seg av pakkereiser.

Positivt budskap

Álamo understreker at turistrådet fortsetter å sende ut den samme positive meldingen.

– Gran Canaria er en trygg destinasjon med flott natur, hoteteller og attraksjoner. Vi har effektive protokoller og vi er forberedt på å ønske alle som vil ha drømmeferien sin velkommen. Vi oppfordrer tyske kunder til å nyte øya vår slik de alltid har gjort, sier Álamo.