Siste

Demonstrasjoner i Las Palmas


Demonstranter har møtt opp utenfor hovedkvarteret til det politiske partiet PSOE i Las Palmas. Demonstrasjonen er organisert av «Fundación para la Defensa de la Nación Española» og støttes av partiet VOX.

VOX er politiske motstandere av sosialistpartiet PSOE og hører til ytre høyre i Spania og omtales som høyrepopulistisk, neo-Francoistisk, reaksjonært, høyreekstremt og antifeministisk.

På Spanias grunnlovsdag demonstrerer de mot det de mener er et kupp mot demokratiet og et statskupp av sittende statsminister i Spania, Pedro Sánchez, og hans regjering. De demonstrerer for sosial likestilling mellom spanjoler, demokrati og rettssikkerhet.

Demonstrantene mener sittende regjering bryter mot loven og at de truer Spanias samhold som land, blant annet etter at Sánchez inngikk avtale om amnesti til separatister fra Catalonia. Separatistene ønsket uavhengighet fra Spania.

Demonstrantene veivet med det spanske flagget og holdt opp paroler mens de ropte slagord.

Et manifest ble lest opp klokken 13 i dag av Alberto Rodríguez, som representerer VOX Las Palmas. Der sa han blant annet at vi har kommet hit i dag for å påpeke hykleriet av sittende regjering og de mener at sosialistene har «styrtet» Spania slik at de selv skal få fortsette å ha den makten de har.

Det har også vært demonstrasjoner utenfor PSOE's hovedkvarter i Madrid, og utenfor alle PSOE's provinshovedkvarter i dag.

Det samme manifestet ble lest opp under alle demonstrasjonene.