Den spanske kongefamilien kommer på besøk til Kanariøyene


Det Spanske kongeparet skal besøke alle de autonome regionene i Spania denne sommeren. Kanariøyene står for tur 23. juni.

Kong Felipe og dronning Letizia begynner på rundreisen i landet allerede neste uke, og skal innen utgangen av juli ha besøkt alle de autonome regionene i Spania. På sine besøk ønsker de å støtte økonomisk, sosial og kulturell aktivitet.

Ifølge kilder i det spanske kongehuset står Kanariøyene for tur 23. juni, like etter at unntakstilstanden er avsluttet.

I tillegg til å promotere kultur som er unik for hver region ønsker kongen også å fremme økonomisk og sosial aktivitet under besøkene. Besøkene rundt om i landet vil også gi kongen et innblikk i den innsatsen som har blitt gjort for å overkomme viruskrisen.

Opprettholdt aktiviteter

Kongefamilien har opprettholdt sine aktiviteter under portforbudet, og har holdt nær kontakt med flere viktige økonomiske og sosiale sektorer i Spania. Kongen har både hatt fysiske møter med regjeringen og fjernmøter med representanter for viktig industri og sosiale tjenester siden unntakstilstanden ble innført. De siste ukene har likevel kongeparet valgt å trekke seg noe tilbake, og har unngått oppmøte i person så mye som mulig.

I forrige uke besøkte de imidlertid et sportssenter for profesjonelle atleter i Madrid,, i tillegg til det kulturelle senteret Matadero.