Siste

Denne radaren på Gran Canaria tar flest råkjørere


Er utplassert ved El Mirador-senteret, og tok 21.372 råkjørere i fjor.

Godt gjemt bak et veiskilt på GC-1 sitter radaren som har tatt flest sjåfører for å kjøre for fort på Kanariøyene. I fjor ble hele 21.372 sjåfører tatt for fartsovertredelser av denne radaren.

Dette er ikke bare den mest hardtarbeidende radaren på Kanariøyene, men også i Spania. Økningen i antall anmeldte sjåfører snakker for seg selv: 295% flere sjåfører ble tatt enn i 2018.

Radaren er utplassert ved kilometermerke 5.3, like ved El Mirador-senteret i retning Las Palmas.

Mange av sjåførene som tråkker litt hardt på gassen har ingen anelse om at de blir knipset av radaren. Kjører du over 100 km/t her må du pent finne deg i å bli fotografert, og straffet.

58 ganger om dagen

Bare to små skilt et par kilometer før radaren advarer deg om hva som er i ferd med å skje: «Por su seguridad, control de velocidad» (»for din sikkerhet, hastighetskontroll»).

Den advarselen ser ikke ut til å hindre radaren fra å brette opp ermene 58 ganger om dagen i gjennomsnitt. Økningen i antall sjåfører som blir tatt er på 295% sammenlignet med i 2018. I tillegg til å være den mest effektive radaren på Kanariøyene er den også en av de mest effektive i landet.

Dermed tar El Mirador-radaren ledelsen over El Paso-radaren ved kilometermerke 20 på LP-3-veien, som inntil nå ledet an på Kanariøyene med 13.196 sjåfører.

Radaren slår også den i sørlig retning på GC-1 like før avkjørselen til Playa del Ingés, som i 2017 ledet an som arbeidshesten for fartskontroll. Her ble det i 2017 tatt 13.491 sjåfører.