Denne radaren på Gran Canaria tar flest råkjørere

av | 06.02.2020

Er utplassert ved El Mirador-senteret, og tok 21.372 råkjørere i fjor.

Godt gjemt bak et veiskilt på GC-1 sitter radaren som har tatt flest sjåfører for å kjøre for fort på Kanariøyene. I fjor ble hele 21.372 sjåfører tatt for fartsovertredelser av denne radaren.

Dette er ikke bare den mest hardtarbeidende radaren på Kanariøyene, men også i Spania. Økningen i antall anmeldte sjåfører snakker for seg selv: 295% flere sjåfører ble tatt enn i 2018.

Radaren er utplassert ved kilometermerke 5.3, like ved El Mirador-senteret i retning Las Palmas.

Mange av sjåførene som tråkker litt hardt på gassen har ingen anelse om at de blir knipset av radaren. Kjører du over 100 km/t her må du pent finne deg i å bli fotografert, og straffet.

58 ganger om dagen

Bare to små skilt et par kilometer før radaren advarer deg om hva som er i ferd med å skje: «Por su seguridad, control de velocidad» («for din sikkerhet, hastighetskontroll»).

Den advarselen ser ikke ut til å hindre radaren fra å brette opp ermene 58 ganger om dagen i gjennomsnitt. Økningen i antall sjåfører som blir tatt er på 295% sammenlignet med i 2018. I tillegg til å være den mest effektive radaren på Kanariøyene er den også en av de mest effektive i landet.

Dermed tar El Mirador-radaren ledelsen over El Paso-radaren ved kilometermerke 20 på LP-3-veien, som inntil nå ledet an på Kanariøyene med 13.196 sjåfører.

Radaren slår også den i sørlig retning på GC-1 like før avkjørselen til Playa del Ingés, som i 2017 ledet an som arbeidshesten for fartskontroll. Her ble det i 2017 tatt 13.491 sjåfører.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Varme og calima tar over for regnværet

Varme og calima tar over for regnværet

Etter at Kanariøyene opplevde lett regn denne torsdagen ser det ut til at varmen nå tar over. Aemet varsler temperaturer på over 34 grader i innlandet sør, øst og vest på Gran Canaria. Også innlandet på Lanzarote og Fuerteventura får en brennhet fredag. Sammen med...

Beordrer gjenåpning av lukkede utlendingsinternater

Beordrer gjenåpning av lukkede utlendingsinternater

Innenriksdepartementet har beordret gjenåpningen av interneringssentre for immigranter på Kanariøyene, etter at de stengte når landet var i unntakstilstand. De båtflyktningene som ikke kvalifiserer til opphold på bakgrunn av et beskyttelsesbehov vil bli internert i...

Flere biler totalskadet etter bilbrann i Las Palmas

Flere biler totalskadet etter bilbrann i Las Palmas

Syv biler og en motorsykkel har blitt totalskadet i branner i Las Palmas tidlig torsdag morgen. Brannen skal ha brutt ut rundt klokken 4 torsdag morgen i Calle Sargento Provisional i La Feria del Atlántico-nabolaget. Brannvesenet melder at det ble brukt tusen liter...

128 båtflyktninger ankom Kanariøyene torsdag morgen

128 båtflyktninger ankom Kanariøyene torsdag morgen

Redningstjenesten har reddet 128 båtflyktninger utenfor Kanariøyene torsdag morgen, melder nødsentralen. 55 menn fordelt på tre båter ble reddet utenfor Gran Canaria og er sendt til Arguineguín-leiren. Denne leiren ble for kort tid siden tømt og flyktningene sendt til...