Siste
Viera y Clavijo-hagen i Las Palmas på Gran Canaria blir omtalt som et av de beste stedene for å oppnå indre ro. Foto: Donar Reiskoffer, CC BY 3.0 via Wikimedia Commons

Derfor bør du besøke denne botaniske hagen


Reise- og luksusmagasinet Condé Nast Traveler har omtalt den botaniske hagen Viera y Clavijo på Gran Canaria som et av de beste stedene i Spania for å oppnå indre ro.

Under overskriften «Her oppnår du japansk velvære i Spania» beskriver de hagen som et perfekt sted for meditasjon og avslapning, og sikter til den asiatiske Zen-filosofien som omhandler indro ro og meditasjon.

Som den detalj-freaken jeg er (jeg kommer aldri til å få indre ro, tydeligvis!) må jeg bare påpeke at denne filosofien egentlig er kinesisk, stammer fra  Mahayana-buddhismen, og kalles «kanji» i Japan, men slike detaljer blir lite viktige når man beveger seg inn i den vakre botaniske hagen der selv en sliten redaktør kan få ro til sinns blant de vakre plantene og vegetasjonen.

Foto: James Steakley, CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Hagen finner du nord på Gran Canaria, i hovedstaden Las Palmas, og den blir stadig vekk omtalt i reisemagasiner og blogger for sitt vakre landskap som består av unike plantearter fra Kanariøyene og Makaroniesa.

En tur i naturen kan være en mirakelkur for kropp og sjel, og er perfekt for å redusere stress. Derfor er også hagen veldig populær blant de som bor i Las Palmas.

Foto: Daria Schneider, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Andre destinasjoner i Spania som er verdt et besøk om du ønsker en «zen-opplevelse» er de varme kildene i Outariz eller Jerte-dalen i Cáceres.

Inntil videre er reiser som ikke er strengt nødvendige forbudt og frarådet både her og der,  så i disse stressende tider er det lite som kan måle seg med en vandring i nettopp Viera y Clavijo-hagen om du er på Gran Canaria.

Er du på Lanzarote er kaktushagen Jardín de Cactus vel verdt et besøk, og også denne har fått internasjonal anerkjennelse.