Smittestatus på Kanariøyene

421

Aktive tilfeller

164

Døde

Det kan ta flere år før turismen tar seg opp

av | 26.07.2020

Kan tape 10 milliarder euro, og normaliseringen kan ta flere år, ifølge ny rapport.

Kanariøyene vil gå ut av 2020 med et fall på 66 prosent i turismen sammenlignet med 2019 og den kraftige kollapsen i turismen kan føre til et tap på nesten 10 milliarder euro, ifølge en ny rapport fra Kanariøyenes regjering.

Hvis rapportens dystre spådommer blir en realitet vil øygruppen ha mistet 23 prosent av sitt brutto nasjonalprodukt.

Scenarioet som er utarbeidet av regjeringen baserer seg på en gradvis økning i turismen. Denne prosessen startet i juni når lokalbefolkningen nøt ferien, men kom først godt i gang 1. juli når Spania åpnet for internasjonal trafikk mot EU-land.

Siden den gang har smittesituasjonen lengst nord i landet ført til at både norske og britiske myndigheter har innført karantenekrav mot hele Spania, inkludert Kanariøyene. Det stikker kjepper i hjulene for de som håpet den positive trenden ville fortsette i august.

60 prosent tilbake rundt jul

Rapporten bygger på den gradvise økningen av både lokale og noen internasjonale turister, og det er forventet at prosessen vil ta lang tid. Prognosene viser likevel at vintersesongen vil gå bedre enn mange har fryktet, spesielt ut mot det internasjonale markedet.

Ifølge dokumentene som avisen Canarias 7 har hatt tilgang til kan øygruppen få tilbake 60 prosent av den normale turistaktiviteten i desember, og dette er også tall som har blitt nevnt av Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres den siste tiden.

Trygg destinasjon

Prognosene viser også at Kanariøyene trolig vil klare seg bedre enn mange andre destinasjoner, ettersom mange andre reisemål for europeiske turister vil være uaktuelle denne vintersesongen. Kanariøyene blir av mange ansett som en av de tryggeste feriedestinasjonene i verden takket være lavt smittetrykk, relativt strenge tiltak og intensiv smittesporing.

I tillegg har Kanariøyene jobbet hardt for å markedsføre seg som en trygg destinasjon i den nye normalen.

Smittesituasjonen på Kanariøyene

Til tross for et lavt smittetrykk og gode rutiner for testing og smittesporing øker antallet smittede på Kanariøyene også.

I går ble 13 nye tilfeller bekreftet og to personer ble innlagt på sykehus. Dermed er det nå 185 aktive tilfeller og 8 innlagte på øygruppen. Ingen har mistet livet siden 13. juni, etter at offer nummer 162 tapte kampen mot Covid-19 på Gran Canaria.

Minst 100 av de aktive tilfellene er båtflyktninger som har ankommet de siste ukene. Disse blir umiddelbart testet og isolert ved ankomst, og skal derfor ikke utgjøre noen fare for befolkningen.

Frykter konkurser i luftfarten

Uansett er alle prognoser fremover er preget av usikkerhet. Hele verdikjeden som er avhengig av turismen er kraftig rammet, og rapporten frykter også at flere flyselskaper og turoperatører vil gå konkurs som følge av lavt trafikkgrunnlag. Da kan det ta flere år før flytrafikken normaliserer seg igjen.

Flyselskapene vil derfor være prisgitt hjelpepakkene i sine respektive hjemland for å holde seg på bena frem til økonomien og turismen normaliserer seg.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Smitten øker på Kanariøyene: 421 aktive tilfeller

Smitten øker på Kanariøyene: 421 aktive tilfeller

Coronaviruset fortsetter å spre seg på Kanariøyene. I går ble 47 nye tilfeller bekreftet, og dermed er det 421 aktive smittetilfeller på øygruppen mandag kveld. Så høyt har ikke tallet vært siden 22. mai. Verst er det på Gran Canaria, som har mer enn halvparten av de...

McDonald’s: Smittet ansatt var på jobb

McDonald’s: Smittet ansatt var på jobb

McDonald's bekrefter tilfellet, og sier de har innført tiltak. En kilde som jobber ved Insular-sykehuset på Gran Canaria sier til Canariavisen at sykehusene nå øker sin beredskap ytterligere, og opplyser om at det nylig ble bekreftet smitte hos ansatte både på...

Åpner for cruise-trafikk fra høsten

Åpner for cruise-trafikk fra høsten

Myndighetene sier de vil åpne for cruise-trafikk mellom øyene. Regjeringen på Kanariøyene planlegger å gjenåpne cruise-sesongen til høsten, men kun for trafikk mellom øyene og med europeiske turister. Det kan tiltrekke 400 000 turister, som er en tredjedel av antallet...

Nå kan du laste ned den nye smittesporingsappen Radar Covid

Nå kan du laste ned den nye smittesporingsappen Radar Covid

Den nye smittesporingsappen Radar Covid 19 kan nå lastes ned på Kanariøyene. Appen varsler deg dersom du kommer i nærkontakt med noen som har testet positivt for coronaviruset. Den nye appen tar sikte på å redusere spredningen av nye smittetilfeller. Dette gjøres via...

62 nye smittetilfeller det siste døgnet

62 nye smittetilfeller det siste døgnet

Helsemyndighetene har bekreftet 62 nye smittetilfeller på Kanariøyene det siste døgnet. Dette er den mest dramatiske økningen i antallet smittede siden tallene begynte å stabilisere seg tidlig i juni. På lørdag mistet to eldre personer livet etter at de ble smittet....

Leide ut ferieboliger som ikke eksisterte – tre personer pågrepet

Leide ut ferieboliger som ikke eksisterte – tre personer pågrepet

Guardia Civil har pågrepet to kvinner og en mann på Tenerife, som angivelig har svindlet til seg 3165 euro ved å leie ut ferieboliger som ikke eksisterer. Agenter fra Guardia Civil i Guía de Isora og Granadilla de Abona har pågrepet to kvinner og en mann i alderen...