Det regner aske i Arguineguín som følge av skogbrannen


Skogbrannen:

Brannen skal nå være begrenset, og flammene er slukket, men det er fremdeles områder med sterk varme, og brannen kan antenne igjen. Brannvesenet fortsetter arbeidet.

Nødsentralen på Kanariøyene har nå sendt ut en pressemelding med offisiell oversikt over områdene som er evakuert. Enkelte beboere får lov til å reise hjem, men fjellområdene er fremdeles stengt så lenge brannen ikke er under kontroll.

I kveld har det regnet små mengder aske så langt sør som Arguineguín som følge av skogbrannen som nå herjer i fjellområdene på Gran Canaria.

Det regner aske over Arguineguín sør på Gran Canaria på grunn av skogbrannen. Flere lesere har tatt kontakt for å melde om asken. Foto: Canariavisen

Flere lesere har tatt kontakt og informert om at en fin hvit aske har regnet over flere steder i Mogán kommune, som er langt unna selve brannen.

Kraftig vind

De neste timene er kritiske for å få kontroll på brannen, før vinden blåser opp i natt. Aemet har aktivert gulvarsel for sterk vind på Gran Canaria i natt, med vindstyrke på opp mot 90 km/t. Dette vil gjøre slukningsarbeidet enda vanskeligere.

Rundt 1000 personer er evakuert fra sine hjem, og blir ivaretatt på midlertidige mottak eller bor hos familie mens krisen pågår.

Ikke under kontroll

Hovedfokuset er nå på området Rincon de Tejeda på Gran Canaria. Flammene har ikke spredd seg ut over de 1000 hektarene som allerede er rammet, men brannen er fremdeles ikke under kontroll.

Dette området er rammet av skogbrannen på Gran Canaria. 1000 hektar med utmark og natur er ødelagt.

Det er satt inn store mannskaper for å slukke brannen, inkludert 9 helikoptre og et fly. I tillegg er et fly på vei fra fastlandet for å hjelpe til i slukningsarbeidet.

1000 personer evakuert

Så langt er rundt 1000 personer evakuert fra sine hjem, og brannen i Artenara, Tejeda and Gáldar har påvirket over 1000 hektar med skog og utmark.

Brannen har blitt oppgradert til nivå 2, og det er nå Kanariøyenes regjering som har tatt kontroll over slukningsarbeidet. Ytterligere forsterkninger er kalt inn.

Flere veier er stengt

Flere veier er stengt i fjellområdet, og myndighetene har bedt folk om å holde seg unna området.

GC210 Tejeda Artenara er stengt med kilometermerke 0 og 6.

GC-150 Cruz de Tejeda – Pinos de Galdar er stengt med kilometermerke 5, og 12.

GC-21 Cruce de los Garajes – Artenara er stengt ved kilometermerke 32 og 39.