Norwegian kutter kraftig i vinterrutene til Kanariøyene og Spania. Illustrasjonsbilde: Norwegian Air Shuttle

Dette blir Norwegians ruter til Kanariøyene og Spania i vinter


Som følge av lav etterspørsel har flyselskapene kuttet massivt i sine ruter til flere populære destinasjoner. Kanariøyene er intet unntak, og det er ingen tvil om at Norwegian nå satser på det norske markedet i vinter, fremfor å sende folk på ferie til utlandet.

Nettstedet Routes Online har kartlagt Norwegians flyruter for vintersesongen som begynner i slutten av oktober og går frem til slutten av mars.

Ifølge nettstedet er det de store norske byene det satses på. Norwegian planlegger 55 avganger i uka fra Oslo til Bergen, 48 ganger til Trondheim og 49 ganger til Stavanger.

Kun til Las Palmas

Ønsker du deg lenger sør, som for eksempel til Gran Canaria, blir det langt færre avganger å velge i. Fra Oslo sender Norwegian 2 avganger i uken til Las Palmas.

Det har ikke blitt satt opp noen ruter til de andre Kanariøyene, og dermed kan du måtte belage deg på en mellomlanding på Gran Canaria hvis du skal videre til for eksempel Tenerife.

 
5 nordmenn forteller: Derfor reiser vi til Gran Canaria nå
 

Fastlandet får litt flere avganger

For resten av Spania blir det også meget få ruter fra Norge. Fra Oslo flyr Norwegian til Alicante 4 ganger i uken, og til Malaga 3 ganger i uken. Selskapet har også satt opp 1 avgang i uken til Alicante fra Bergen og Stavanger, og en ukentlig avgang fra Sola til Malaga.