Siste

Dette er maskereglene på stranda


Det nye maskepåbudet innebærer at alle må bruke munnbind til enhver tid på offentlig område. Likevel finnes det visse unntak.

Kravet om maske som gjelder fra 14. august betyr at du skal ha på deg maske hele tiden når du ferdes i områder som er tilgjengelig for offentligheten, og dette inkluderer på stranda og ved svømmebassenget. Påbudet gjelder for alle over 6 år, uansett om avstanden på 1,5 meter kan overholdes eller ikke.

På stranda kan du likevel ta av deg masken når du ligger stille for å sole deg, og når du bader. Du må likevel overholde sikkerhetsavstanden til enhver tid, og hvis denne avstanden ikke kan garanteres skal maska på, også når du soler deg.

Slipper maske-skille

Dermed kan mange som har vært bekymret for maske-skille nå senke skuldrene.

Etter at du har lagt deg på solsenga kan du ta av deg masken, så lenge avstanden til sidemannen overholdes. Det blir neppe noe problem på de fleste kanariske strender, hvor områdene er delt inn i soner for å sikre nettopp avstand mellom badegjestene.

Du trenger heller ikke å ha på deg maske når du er i vannet, men også her gjelder avstandsreglene.

Reiser du deg skal maska på

Dersom du skal bevege deg rundt på stranda skal du ha på deg masken. Det samme gjelder ved svømmebassengene.

Også på barer og restauranter skal du ha på deg maske til enhver tid. Det eneste unntaket gis i det spesifikke tidsrommet når du spiser og drikker.
Totalt maskepåbud på Kanariøyene
 

Anbefaler også masker på privat område

I tillegg til de nye påbudene anbefaler også Helsedepartementet at du bruker maske til enhver tid på privat område, både utendørs og innendørs, dersom personer fra flere husholdninger samles. Siden 5. august har det vært påbudt å ha på seg maske når man er innendørs der mennesker samles, enten avstanden kan overholdes eller ikke.

Må brukes riktig

Helsemyndighetene understreker at masken må brukes riktig. Du skal dekke nese og munn når du bruker masken, og justere denne slik at den har en tett passform. Se vår guide til korrekt maskebruk i bunnen av saken.

Dersom du kjører bil må alle ombord bruke maske hvis de ikke bor sammen. Dersom personer fra forskjellige husstander kjører sammen kan det være maksimalt to personer i baksetet.

Brudd på maskereglene medfører bot på 100 euro.