Siste
Foto: Guardia Civil/Savnet-plakat

Dette er morens forklaring etter kidnappingen


Guardia Civil har ikke gitt opp håpet om å finne Anna (1) og Olivia (6) som ble kidnappet av sin far på Tenerife denne uken.

I sentrum av etterforskningen er moren sin forklaring til politiet. Det var hun som varslet om forsvinningen.

I forklaringen, som avisen El Confidencial har fått tilgang til, forteller moren med egne ord hva som skjedde tirsdag kveld.

Morens forklaring

»Tirsdag 27. hentet Tomás jentene hos meg klokken fem på ettermiddagen. Det er ingen omsorgsavtale mellom meg og eks-mannen min, og vi har ganske enkelt vært enige. Rundt klokken 21 på kvelden dro jeg til Tomás sitt hus for å hente Anna og Olivia. Jeg banket på døren, men det var ingen der. Jeg bestemte meg for å ringe Tomás for å se hva som hadde skjedd. Han sa «unnskyld meg, jeg har dratt ut på middag med jentene. Når vi er ferdige kommer jeg til deg med de». Jeg så noen malerier utenfor huset som jeg plukket opp og tok med meg hjem».

På dette tidspunktet forventet ikke moren at noe var galt. Det var ganske enkelt en forsinkelse. Tomás hadde ikke  kommet frem til havna der båten hans lå enda. Denne ble senere funnet drivende på havet, sammen med et barnesete. Det var blodspor i båten.

Les også:

– Jeg vil sende masse lys og kjærlighet
 

Sjokkbeskjeden

En time senere begynte moren å bli bekymret da hun ikke hørte noe fra Tomás.

«Klokken 22 hadde de ikke kommet og jeg ringte Tomás igjen. Denne gangen svarte han meg på en annen måte og sa kort «du får aldri se jentene igjen, heller ikke meg. Jeg skal ta vare på de så de blir godt tatt vare på, ikke bekymre deg, men du får aldri høre fra oss».

Samtalen brytes, og Beatriz står sjokkert igjen etter beskjeden.

En mors verste mareritt

»Jeg dro til Guardia Civil i Radazul for å melde fra med en gang. Derfra ringte jeg Tomás igjen. Da var klokka 22:30. Han tok telefonen og svarte meg på samme måte som forrige gang – at jeg aldri kom til å høre fra de igjen. 10 minutter senere, klokken 22:40, ringer jeg igjen og han gjentar det samme svaret om og om igjen. Fem minutter senere ringer jeg igjen, men denne gangen er mobilen avskrudd» forklarer Beatriz.

En mors verste mareritt har blitt til virkelighet for Beatriz. Hennes to jenter er kidnappet.

Dro til sjøs

De siste samtalene fant sted mens Tomás var til sjøs i båten. Jentene var ikke med han i båten, viser overvåkningsbilder fra havna.

Beatriz forsøker å ringe flere ganger. Først klokken 01:30 får hun kontakt igjen. De to snakket lenge om seg selv og forholdet, noe Beatriz trolig gjorde for å opprettholde kontakten. Men samtalen blir brutt etter samme beskjed om sist:

«Jeg drar bort og du får ikke se jentene igjen». 

Avskjedsmeldinger til venner og familie

Beatriz ringte også slekninger for å høre om de hadde sett jentene eller Tomás.

«Jeg hadde hele tiden kontakt med foreldrene til Tomás som fortalte meg at han var hjemme med jentene den 27. og at når han dro sa han noe til foreldrene sine som de tolket som et farvel, uten at han sa hvor han skulle. Jeg har også snakket med vennene hans, ingen av de vet noe, bortsett fra at de alle har fått en avskjedsmelding», forklarer moren til politiet.

Storstilt søk etter jentene og faren

Den siste uka har store styrker søkt både til sjøs, på land og fra luften for å finne jentene og faren.

Politiet har funnet farens båt drivende til sjøs. I båten var det blodspor. Det ble også funnet et barnesete drivende på havet som tilhører familien.