DIREKTE: Norgesuke på Gran Canaria: Åpningsseremoni


Norgesuka på Gran Canaria


Det norske konsulatet i Las Palmas og Universitetet i Las Palmas arrangerer Norgesuke i anledning ankomsten til seilskipet Statsraad Lehmkuhl. Det blir inspirerende arrangementer, foredrag, debatter og kulturelle forestillinger frem til 4. oktober.


Se åpningsseremonien direkte her på Canariavisen.no, 27. september kl. 18:00 kanarisk tid.


https://youtu.be/JISutBFNHUU

I forbindelse med at seilskipet Statsraad Lehmkuhl kommer til Gran Canaria, arrangerer Det Norske Konsulatet på Gran Canaria og Universitetet i Las Palmas en norsk uke i hovedstaden på øya fra mandag 27. september.

Under den historiske verdensomseilingen skal Statsraad Lehmkuhl seile over 55 000 nautiske mil. Las Palmas er en av 35 havner skipet skal besøke.

Totalt vil reisen ta 18 måneder, med fokus på bærekraft, forskning og kunnskap om havet, som en del av FNs satsning på havet det kommende tiåret, skriver Maritimebergen.

Aktiviteter, kultur og paneldiskusjoner

Stoppet i Las Palmas skal vare flere dager, og konsulatet vil sammen med universitetet arrangere aktiviteter for publikum, forskere og grupper som er involvert i klima- og miljøforskning.

Foto: Bruno Girin, CC BY-SA 2.0

Norgesuka på Gran Canaria


Dette skjer under Semana Noruega


Det blir en rekke arrangementer, aktiviteter, utstillinger og kulturelle fremvisninger under Semana Noruega på Gran Canaria. 
Last ned program
Du finner informasjon om hvordan du kan delta på flere av aktivitetene som arrangeres nederst i saken.

Dette skjer under norskeuka

27. september kl. 18 holder den norske konsulen, Odd Are Tveit, og rektor ved universitetet, Lluis Serra, en åpningsseremoni for Norgesuka. En utstilling av norsk kunst åpnes.
Utover kvelden blir det også paneldiskusjon, debatt og samtale om turisme, både i Norge og Spania, der blant annet Innovasjon Norge stiller opp.
28. september skal det handle om norsk mat.
Naturligvis er det sjømat som får det store fokuset.

Lillebror stiller opp

Vi skal også tilbake til vikingtiden. Det skal presentere tradisjonsrike kokkekunster, fra tiden da norske seilbåter var forbundet mer med skremmende vikinger enn norsk fisk.
Bjørn «Lillebror» Sande Larsen er moderator.
Bjørn «Lillebror» Sande Larsen kommer også 29. september, da han skal vise frem ett av sine mange talenter, som musiker.
Sande Larsen eier fra før to pianobarer på Gran Canaria, og ble godt kjent for det norske folk som pianist under «Reisesjekken» på 90-tallet.

Sport og bærekraft

30. september handler det om hvordan lille Norge – et land med bare 5,5 millioner innbyggere – klarer å hente frem så mange atleter i verdensklasse.
Det blir også paneldiskusjon om fremtidens bærekraftige frakt.

Norges ambassadør besøker skuta

Den 1. oktober kommer Norges ambassadør til Spania, Nils Haugstveit, for å besøke Statsraad Lehmkuhl.
Studenter fra universitetet får også besøke det unike seilskipet i havna.

Du kan besøke seilskipet

Den 2. oktober legger skipet ut landgangen for publikum, slik at også du kan få en sjanse til å besøke skipet.
Her kan du få lære mer om livet om bord, og det viktige klima- og miljøarbeidet som gjøres under omseilingen.

Seiler videre 4. oktober

Frem til 4. oktober, da Statsraad Lehmkuhl seiler videre mot Curaçao i Karibia, skal også norske selskaper og institusjoner få vise seg frem.
Mer informasjon om Norgesuka, program og påmelding finner du på denne siden. Det er begrenset kapasitet på grunn av Covid-19, så påmelding er obligatorisk.
Siden finnes dessverre bare på spansk, men hvis du trenger hjelp med språket kan du ta kontakt med det norske konsulatet. Telefonnummeret dit er +34 928 495 035. Du kan også sende e-post til [email protected].

Lær mer om Statsraad Lehmkuhl


«Statsraad Lehmkuhl» er en tremastet stålbark eid av Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl. Skipet er Norges største og eldste skværriggete seilskip, og har hjemhavn i Vågen i Bergen. Skipet er for tiden på en verdensomseiling som tar det innom 35 havner – inkludert Gran Canaria. Derfra skal det seile videre til Curaçao i Karibia 4. oktober.


Besøk Lehmkuhl.no
statsraad lehmkuhl gran canaria
Foto: Ronnie Robertson, CC BY-SA 2.0