VIDEO: Dette er reiseselskapenes sommerplaner.

Disse flyr til Gran Canaria og Tenerife i sommer


Norske og skandinaviske charterselskaper har tro på at de første norske charterflyene til Spania og Kanariøyene kan ta av allerede i sommer – og muligens så tidlig som juni.

Dermed er ikke sydentur i sommerferien helt utelukket.

Ving som er det største charterselskapet i Norge har flere ganger vært tvunget til å avlyse turer på grunn av reiserestriksjoner.

– Nå håper vi at det vil bli mulig å starte å fly våre kunder til sol og varme i løpet av juni, sier sjef i Ving Norge Marie-Anne Zachrisson til Flysmart24.

Tidligere har Ving sendt solhungrige svensker til Gran Canaria på chartertur, ettersom landet har hatt færre reiserestriksjoner enn Norge tidligere i vinter.

Les også:  Slik gikk det forresten da Canariavisen satt kursen mot Gran Canaria fra Sverige med Sunclass Airlines i vinter.
Ifølge Zachrisson skal de første flyvningene gå fra Gardermoen med Ving sitt eget flyselskap Sunclass Airlines til Mallorca. Ving har også satt opp turer til Tyrkia og Kroatia i vinter.

Flysmart24 skriver at dette blir de første avgangene for selskapet siden 14. mars i fjor, da de måtte stanse alle reiser på grunn av coronaviruset.

Gran Canaria i juni, Tenerife i oktober

Til Gran Canaria skal det første Sunclass-flyet etter planen lette 23. juni, mens de som vil til Tenerife må belage seg på å vente til 3. oktober.

En uke på Tenerife koster fra 17 590,- med fly og trestjerners hotell for to voksne hos Ving i oktober. Velger du Gran Canaria i juni kan du få samme pakke ned i 11 990,-.

Optimistiske

I takt med at stadig flere får vaksinen øker optimismen hos flyselskapene.

Foreløpig er Norges reiseråd forlenget til 15. mai, som for øvrig er samme dato Wizz Air planlegger å gå på vingene til nettopp Gran Canaria.

Fra 279,- kroner med Wizz

Som Canariavisen allerede har omtalt skal Wizz Air starte opp flyvninger til Gran Canaria 15. mai fra Oslo, og det er ikke store greiene du må ut med for en billett til varmere strøk.

Da vi sjekket lavpriskalenderen til Wizz Air 31. mars var den laveste prisen 379,- kroner en vei på flere avganger, mens man som medlem i Wizz Discount Club får billetter helt ned i 279,- kroner fra Gardermoen til Gran Canaria.

Priskalenderen til Wizz Air slik den fremstod 31. mars 2021 for reiser fra Oslo Gardermoen til Gran Canaria i mai. 

Norwegian satser på Spania

Også Nye Norwegian satser på Spania fremover. De skal opprettholde sine to baser i Malaga og Alicante med et fly på hvert sted.

I tillegg planlegger også Norwegian turer til Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote fremover.

Det første flyet fra Gardermoen til Gran Canaria skal etter planen gå 5. juni. Deretter vil selskapet sende et fly hver lørdag til nordmennenes favorittøy, frem til november.

Etter dette ser det ut til at Norwegian satser på daglige avganger på denne ruta.

Nesten daglige avganger blir det til Tenerife også i november, med unntak av onsdagene. Den første avgangen til Tenerife fra Gardermoen går 31. oktober.

 

Norwegian sin lavpriskalender for juni fra Oslo Gardermoen til Gran Canaria, slik den fremstod 31. mars 2021. 

SAS med flere avganger fra juni

SAS har på sin side fortsatt å fly mellom Gran Canaria og Gardermoen i vinter, men kapasiteten har vært redusert til kun ett fly i uka.

Selskapet fortsetter sin ukentlige avgang i april. I juni øker de til mellom 4-6 avganger i uka, inntil 5 ukentlige i juli, 6 i august, og daglige avganger fra september. Vi skriver inntil, fordi ruteprogrammet varierer noe fra uke til uke i månedene vi sjekket.

Den laveste prisen vi fant med SAS i juni var 3683,- kroner én vei fra Gardermoen til Gran Canaria, med avgang 29. juni.

TUI flyr også i juni

Turoperatøren TUI planlegger på sin side å sende turister til Gran Canaria fra 14. juni, med en ukentlig avgang deretter. I juli øker det på til tre ukentlige avganger fra Oslo til Gran Canaria.

Den laveste prisen vi fant med avgang 14. juni og hotell var 9052,- kroner med en ukes opphold på trestjerners hotell i Playa del Inglés på Gran Canaria. Ikke så aller verst, med andre ord.

Apollo fra oktober

Apollo er mindre optimistiske for sommeren, og har ikke satt opp noen avganger til Kanariøyene før 16. oktober.

Her koster det fra 12 620,- på et trestjerners hotell som har vært litt uheldig med navnevalget i disse tider – nemlig «Corona Blanca» i Playa del Inglés. 

Til Tenerife flyr Apollo fra 17. oktober.