Smittestatus på Kanariøyene

421

Aktive tilfeller

164

Døde

Spania blir «rødt» igjen:

Disse kan slippe karantene etter reiser til «røde land»

av | 24.07.2020

En ny meningsmåling fra Opinion viser at seks av sju nordmenn velger å holde seg i Norge når de skal nyte sommerferien i år. Likevel er det mange som har benyttet muligheten etter at Folkehelseinstituttet åpnet for reiser til en rekke land i Europa, inkludert til Spania.

I dag oppdaterte likevel norske myndigheter sine reiseråd på bakgrunn av de økte smittetallene lengst nord i Spania, og med dette farges også Kanariøyene rødt av FHI. Dette gjøres til tross for langt lavere smittetall her enn nord i Spania, og FHI har holdt fast på at de ikke vil vurdere enkeltregioner i land utenfor Norden.

Dermed vil en reise til et av de røde landene, slik som Sverige, Kroatia, Portugal og ikke minst Spania føre til at man må i ti dagers karantene ved hjemkomsten til Norge.

Disse slipper karantene

Men det er likevel én gruppe som fritt kan reise til «røde» land uten å utløse karanteneplikten når man kommer hjem.

Ifølge regjeringen er du nemlig fritatt for karantene dersom du allerede har hatt Covid-19 i løpet av de siste seks månedene.

For å slippe unna karantenen må du kunne dokumentere at du har hatt Covid-19 ved hjelp av en godkjent laboratorierapport. Testen må også være minst fire uker gammel, være av typen PCR, og du må ha vært syk på prøvetidspunktet.

Dermed er det nå rundt 9000 nordmenn som fritt kan reise til «røde» land uten å bekymre seg for karantene ved hjemkomst.

Gjennomreise i «røde land»

For alle som ikke har fått påvist smitte det siste halvåret finnes det få muligheter for å slippe unna karantene. Om du derimot kun har vært på gjennomreise i et rødt land kan du slippe unna.

For eksempel kan du fint kjøre turbuss eller din egen bil gjennom røde land på vei til eller fra Norge eller andre land på den grønne lista, ifølge regjeringens nettsider. Under gjennomreisen må du likevel unngå kontakt og holde avstand dersom du må stoppe, benytte deg av den korteste reiseruten og overholde smittevernreglene. Overnatting i røde land medfører automatisk karanteneplikt ved hjemkomst.

En mellomlanding med fly i et rødt land fører derimot til karanteneplikt i Norge.

Samvær med barn

Regjeringen har også gjort det mulig for foreldre som bor i forskjellige land å unngå karantene i Norge.

Dersom personer må krysse grensen for å gjennomføre fastsatt samvær mellom foreldre og barn slipper man altså karantene.

 

 

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Smitten øker på Kanariøyene: 421 aktive tilfeller

Smitten øker på Kanariøyene: 421 aktive tilfeller

Coronaviruset fortsetter å spre seg på Kanariøyene. I går ble 47 nye tilfeller bekreftet, og dermed er det 421 aktive smittetilfeller på øygruppen mandag kveld. Så høyt har ikke tallet vært siden 22. mai. Verst er det på Gran Canaria, som har mer enn halvparten av de...

McDonald’s: Smittet ansatt var på jobb

McDonald’s: Smittet ansatt var på jobb

McDonald's bekrefter tilfellet, og sier de har innført tiltak. En kilde som jobber ved Insular-sykehuset på Gran Canaria sier til Canariavisen at sykehusene nå øker sin beredskap ytterligere, og opplyser om at det nylig ble bekreftet smitte hos ansatte både på...

Åpner for cruise-trafikk fra høsten

Åpner for cruise-trafikk fra høsten

Myndighetene sier de vil åpne for cruise-trafikk mellom øyene. Regjeringen på Kanariøyene planlegger å gjenåpne cruise-sesongen til høsten, men kun for trafikk mellom øyene og med europeiske turister. Det kan tiltrekke 400 000 turister, som er en tredjedel av antallet...

Nå kan du laste ned den nye smittesporingsappen Radar Covid

Nå kan du laste ned den nye smittesporingsappen Radar Covid

Den nye smittesporingsappen Radar Covid 19 kan nå lastes ned på Kanariøyene. Appen varsler deg dersom du kommer i nærkontakt med noen som har testet positivt for coronaviruset. Den nye appen tar sikte på å redusere spredningen av nye smittetilfeller. Dette gjøres via...

62 nye smittetilfeller det siste døgnet

62 nye smittetilfeller det siste døgnet

Helsemyndighetene har bekreftet 62 nye smittetilfeller på Kanariøyene det siste døgnet. Dette er den mest dramatiske økningen i antallet smittede siden tallene begynte å stabilisere seg tidlig i juni. På lørdag mistet to eldre personer livet etter at de ble smittet....

Leide ut ferieboliger som ikke eksisterte – tre personer pågrepet

Leide ut ferieboliger som ikke eksisterte – tre personer pågrepet

Guardia Civil har pågrepet to kvinner og en mann på Tenerife, som angivelig har svindlet til seg 3165 euro ved å leie ut ferieboliger som ikke eksisterer. Agenter fra Guardia Civil i Guía de Isora og Granadilla de Abona har pågrepet to kvinner og en mann i alderen...