Dopet ned datteren før overgrep


Etterforskningen av en mann fra Telde på Gran Canaria som er siktet for overgrep mot datteren og sin eks-partner utvides stadig.

Etterforskningen som går under navnet «Operasjon Magnesium» har avdekket en rekke alvorlige forhold. Saken begynte når politiet identifiserte en mann i Telde som lastet ned overgrepsbilder av barn. Etter at politiet utførte sine analyser av bevismaterialet som var samlet fra mannens hjem, kunne de slå fast at mannen ikke bare hadde lastet ned overgrepsbilder; han hadde også forgrepet seg på sin egen mindreårige datter, eks-partneren sin og angivelig en venn av sin datter.

Kan ha dopet ned datteren

Nå tyder også forklaringer gitt av både eks-kona og datteren på at mannen dopet ned datteren med sovepiller for å begå overgrepene. Dette kommer frem av avhørene som ble utført av jenta og eks-kona 22. november 2019, kun dager etter at jenta hadde varslet om overgrepene.

Eks-partneren skal ha møtt opp på politistasjonen sammen med sin datter for å varsle om overgrepene, og fortalte at datteren hadde sagt at faren ga henne en pille så hun skulle få sove bedre. Faren skal på den tiden ha gått på sovepiller grunnet angst og depresjon, skriver avisen Canarias7.

Befølte kona mens hun sov

Eks-kona fortalte også i avhør at hun mistenkte mannen for å lure i henne sovepiller slik at han kunne beføle henne mens hun sov. Hun fortalte også at hun ikke ønsket noen fysisk kontakt med eksen, til tross for at de bodde sammen i en periode etter at de ble separert. Til tross for dette skal hun ha våknet opp med mannen naken ved siden av seg.

Til slutt skal eks-kona ha valgt å sove sammen med sine barn for å unngå overgrepene, men våknet flere ganger opp av at mannen stirret på henne. Ifølge kvinnens forklaringer skal mannen også ha forsøkt å ta bilder av henne når hun skiftet klær på soverommet.

«Rund, hvit pille»

Den mindreårige jenta forklarte i avhør at faren ga henne en «rund, hvit pille» som kom fra en boks med påskriften «ta 30 minutter før sovetid». Jenta forklarte at han ga henne pillene fordi hun hadde mareritt og at hun våknet opp av disse. Den mindreårige jenta forklarte at marerittene handlet om at faren befølte henne.

Politiet mener disse forklaringene henger godt sammen med teorien om at ofrene ble dopet ned før overgrepene fant sted. I overgrepsvideoene av jenta gjør hun ingen motstand til tross for det som beskrives som «røff behandling».

Søvnhormon og antidepressiva

Som følge av uttalelsene til eks-kona og datteren i avhør valgte politiet å utføre nok en ransakelse av mannens hjem, der de fant en eske med antidepressiva av merket Fluoxetine og  innosovningstabletter av merket Epaplus SleepCare Forte + Retard som inneholder søvnhormonet Melatonin og tryptophan.

Fluoxetine har bivirkninger som suicidal atferd, aggresivitet og søvnløshet når det brukes av barn under 18 år.

Ni år gammel

Den mindreårige jenta skal ha forklart i avhør at hun ble klar over at faren befølte henne for første gang da hun var ni år. Han skal angivelig ha befølt henne både når hun var våken og når hun sov.

Faren skal også ha advart jenta mot å fortelle det til noen, og gitt jenta spesifikke instruksjoner om å ikke fortelle noe til politiet.

Erkjenner overgrep

Den siktede i saken er en yrkessoldat i det spanske forsvaret. Han erkjenner overgrepene, men nekter for å ha dopet ned datteren.

Mannen sitter varetektsfengslet, og er siktet for produksjon, besittelse og distribusjon av overgrepsmateriale av barn, seksuelt misbruk med penetrering av person under 16 år, brudd på privatlivets fred overfor mindreårige, og for seksuelle overgrep mot eks-kona.

Bruker sosiale nettverk

Den siktede i «Operasjon Magnesium» ble funnet da politiet sporet mannens IP-adresse etter at han lastet ned overgrepsmateriale. Den vanligste ruten for slike kriminelle er såkalte Peer to Peer-nettverk. Programvare brukes da for å dele filer fra en person til en annen over et nettverk.

Økte under portforbudet

Etter at coronaviruset brøt ut har imidlertid politiet sett en kraftig økning i bruken av sosiale nettverk for å distribuere overgrepsmateriale. Portforbudet har ført til at mange barn har vært innestengt med overgripere over lengre perioder. Guardia Civil kunne nylig melde om at sirkulasjonen av slikt innhold hadde økt kraftig siden portforbudet ble innført.

En økning i trafikken på hele 24% ble registrert på peer to peer-nettverkene, sammenlignet med før portforbudet. Den største økningen så politiet imidlertid på det mørke nettet, hvor identifisering og sporing av de kriminelle er langt vanskeligere. Her så de en økning på 42,8% under portforbudet.