Drapsforsøk på egen baby: – Han kastet med all sin kraft

22-åring er siktet for å ha kastet sin da 16 måneder gamle baby i gulvet foran moren og agenter fra Guardia Civil i 2018.

Illustrasjon: Envato Elements

Av Leo Lunde
Publisert 23. november 2020 kl. 21:48

Av Leo Lunde
Publisert 23. november 2020 kl. 21:48

Under rettsaken mot den 22 år gamle mannen som er siktet for drapsforsøk mot sin 16 måneder gamle baby 20. oktober 2018 på Lanzarote-flyplassen, fortalte en av agentene fra Guardia Civil som var vitne til hendelsen om det som skjedde.

– Han kastet med all sin kraft, som om han prøvde å knuse en melon. Han lente seg tilbake, gikk opp et trinn, fikk moment, og kastet barnet, forklarte agenten fra vitneboksen.

Forklaringen kommer fra den samme agenten som hjalp det skadde barnet etter hendelsen. Han forklarte at barnet var bevisstløs og ikke reagerte. Da agenten utførte munn-til-munn på barnet våknet den lille gutten til live og begynte å gråte.

Gutten var innlagt i seks dager og det tok 20 dager før han kom seg etter skadene.

Sinne og makt

Også barnets mor, bestemor og tre andre agenter fra Guardia Civil ble vitne til hendelsen, og har forklart at den siktede kastet gutten med sinne og makt.

Den siktede hevder på sin side at han forsøkte å kaste barnet til sin eks-kjæreste fordi han ble nervøs, og at han aldri mente å skade barnet.

Guardia Civil-agentene har også forklart at det oppstod et voldsomt bråk i ankomsthallen etter hendelsen fordi vitner gikk til angrep på den siktede.

Besøksforbud i 2018

22-åringen hadde besøksforbud mot sin eks-partner for partnervold, og skal angivelig ha drapstruet både moren og barnet tidligere.

Den siktede er en 22 år gammel mann som er tidligere dømt av retten i Arrecife for mishandling av eksen i 2018.

Mannen skal angivelig ha brutt besøksforbudet mot eksen da han dro etter henne og sønnen til Cádiz, hvor hun hadde flyttet etter rettsaken i 2018. Her skal han ha truet kvinnen til å bli med tilbake til Lanzarote.

Gjentatte drapstrusler

«Hvis du ikke kjøper billetten bryr jeg meg ikke, jeg dreper deg og sønnen din» skal han ha sagt til kvinnen ifølge siktelsen. Hun skal senere ha fortalt at hun var så redd at hun gikk med på dette.

Den siktede skal også ha kommet med gjentatte trusler om å drepe både barnet, kvinnen og hennes mor. Han skal også ha fremsatt trusler om å brenne ned huset hennes.

«Jeg kommer ut av fengsel, men du og din sønn kommer ikke ut av kirkegården» skal mannen ha sagt ifølge siktelsen.

Ba Guardia Civil om hjelp

Når kvinnen ankom Lanzarote 20. oktober 2018 bestemte hun seg for å ta kontakt med Guardia Civil for å få hjelp på flyplassen.

Ifølge aktoratet skal mannen ha holdt fast i hånden til sønnen, løftet han raskt opp i luften, tatt et skritt tilbake for å få moment, før han kastet gutten hardt i bakken ved siden av bagasjebeltet. Samtidig skal han ha sagt til sin eks-partner «Vil du ha barnet? Så ta barnet. Jeg skal gi han til deg død».

Alt dette skal ha skjedd foran patruljen fra Guardia Civil og barnets bestemor som hadde løpt til for å hjelpe sin datter når hun så situasjonen.

Basert på dette er 21-åringen siktet for drapsforsøk, brudd på besøksforbud, trusler, utpressing og mishandling. Aktoratet har bedt om 20 år og tre måneder i fengsel, og en oppreisning på 60 000 euro

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!