Foto: Institucion Penitenciaria/Ministerio de Interior.
Sier han ikke husker hva som skjedde:

Drapstiltalt svenske hevder han var full

Mannen står tiltalt for å ha banket og kvalt sin handikappede kjæreste til døde i Puerto Rico i april 2019.


Rettsaken mot den drapstiltalte svensken foregår i disse dager på Gran Canaria. 

I sin forklaring til retten hevdet mannen at han var full og ikke vet hvordan kjæresten døde.

 

Han nektet også for å ha mishandlet henne, men innrømmer at de kranglet mye. 

Under rettsakens første dag hevdet den siktede at de to var alkoholikere, og at hun ble funnet død under et teppe. Videre hevdet han at han varslet en nabo da han fant henne død, og at de igjen varslet politiet. 

Aktoratet har bedt om 29 års fengsel for mannen, slik Canariavisen skrev om på lørdag. Spesialaktor i saken, Jesús Lomba, mener mannen er skyldig i gjentatt mishandling, vold og mord. 

Handikappet

I siktelsen skriver aktoratet at de mener drapet ble begått under skjerpende omstendigheter, fordi kvinnen var hans partner, og som følge av store og gjentatte skader påført kvinnen. 

I tillegg påpeker siktelsen av kvinnen var handikappet og derfor ute av stand til å forsvare seg selv mot mannen. 

 

Ber om frifinnelse

Mannens forsvarer har bedt om at han frikjennes fordi han hevder at han var for full til å vite hva som skjedde. 

I sin forklaring hevdet den tiltalte at kvinnen fikk skadene da hun falt to dager før hun døde. Ifølge han skal hun ha slått seg på et glassbord og deretter i badekaret, som følge av sitt handikap.

Ifølge han brakk hun hoften i 2018 da hun falt. Han forklarte at han tok vare på henne som følge av dette og at hun falt ofte på grunn av alkoholmisbruket og dårlig balanse. 

«Meget full»

Han hevdet også at han var «meget full» da han fant henne 11. april, men at han husker at kroppen hennes var kald. 

Ifølge han selv drakk de to alkohol sammen kvelden før. Han sier han ikke kan huske at de kranglet.

Neste dag begynte han å drikke med en gang han våknet, ifølge han selv. Dette skal han ha begynt med etter at moren døde. 

Paret bodde i en leilighet som var i meget dårlig stand og uten strøm. Dette skal også være som følge av morens død, ifølge den siktede, som sier at de sluttet å ta vare på leiligheten etter dette.

Strømmen ble kuttet da de ikke betalte regningen, ifølge han selv. 

Hevder han drakk mye og brukte piller

Ifølge den tiltalte drakk han øl og over en flaske rom hver dag, spiste opiater og benzodiazepiner (beroligende medisiner). Dagen da drapet skal ha skjedd hadde han også tatt kokain, noe han selv hevder at han ikke husker. 

Ifølge Guardia Civil ble kvinnen funnet på gulvet på soverommet. Hun hadde flere skader etter slag og det skal ha vært mye blod på kvinnen.

Leiligheten bar preg av vold og manglende renhold. Guardia Civil bestrider at mannen var full, og sier «han ikke viste tegn til å være beruset». 

Ikke en naturlig død

Politiet mener kvinnens dødsfall ikke kom av naturlige årsaker. I sin rapport påpeker Guardia Civil at mannen har vært i politiets søkelys tidligere, også da for partnervold. 

Rettsaken fortsetter denne tirsdagen. Da skal naboer som bor i komplekset der drapet skjedde vitne. 

   

 

Debatt
Canariavisen – Nyheter fra Gran Canaria, Tenerife, Kanariøyene oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.