Foto: Casa de S.M. el Rey / Privat

Dronningen uttrykker sin sorg etter barnedrapene på Tenerife


Den spanske Dronning Letizia har denne fredagen uttrykt sin sorg, etter at Olivia (6) ble funnet på tusen meters dyp utenfor Tenerife.

Den unge jenta ble drept av sin egen far, Tomás Gimeno, og mannskaper søker fremdeles med undervannsrobot i området etter søsteren Anna (1) og drapsmannen, som også er antatt å være døde.

Dronning Letizia snakket om tragedien i sin tale under likestillingskonferansen Santander WomenNOW 2021 i Madrid.

– Det er vanskelig å ikke uttrykke smerte og sorg over drapene på mindreårige, slik nyhetene som har truffet oss de siste timene har gjort. Jeg snakker om jentene på Tenerife og jenta som ble drept i en by i Sevilla, sa Dronningen.

Identiteten bekreftet

Denne fredagen kom meldingen om at identiteten til Olivia er endelig bekreftet med fingeravtrykk. Høyesterett på Kanariøyene har bekreftet at det ikke lenger er noen tvil om seksåringens identitet.

Olivia ble funnet på havbunnen i en bag tre dager etter at en undervannsrobot oppdaget en oksygenflaske som senere viste seg å tilhøre faren.

Ville påføre moren smerte for livet

Under et intervju på LaSexta denne fredagen sa talsperson for familien, Joaquín Amills, at målet til Gimeno var å påføre moren smerte for livet.

– Planen til Tomás Gimeno var at Beatriz skulle lide resten av livet ved å ikke vite hva som hadde skjedd. Det verste i livet er å ikke ha noen svar, ikke vite når eller hvor.  Det var så forskrudd og grusomt, det han gjorde, at målet var dette. Han trodde ikke skipene skulle finne de, fordi han trodde det var umulig på slik dybde sa Joaquín Amills til La Sexta.

Savnet i 44 dager

Natta da jentene forsvant hadde faren kontakt med jentenes mor over telefon. Han gjentok flere ganger i samtalene at moren aldri ville få se han eller døtrene igjen.

De to jentene ble kidnappet av sin far 27. april, og en massiv etterforskning ble iverksatt. Saken har fått internasjonal oppmerksomhet.

Kan ha dopet ned jentene

Politiets hovedteori er at han dopet ned sine to døtre før han la dem i hver sin bag og kastet de på havet, ifølge La Sexta.

– Nå begynner arbeidet med å få puslebrikkene på plass for Guardia Civil, forklarer krimjournalist Manuel Marlasca for kanalen.

I huset til Gimeno ble det funnet legemidler som kan brukes for å dope ned personer, forklarte Marlasca.

– Det manglet nok piller, sier han.

Mulig sjalusimotiv

Gimeno skal ikke ha godtatt at eks-partneren gikk inn i et nytt forhold. Mens han fremdeles var sammen med moren skal Gimeno også ha leid inn en privatetterforsker for å overåke henne.

Kidnappingssaken fikk internasjonal oppmerksomhet etter at faren og de to jentene ble ettersøkt av Interpol.

Statsministeren kondolerer

Saken har også sendt sjokkbølger gjennom Spania.  Statsminister Pedro Sánchez var en av de første som sendte sine kondolanser til familien.

– Jeg kan ikke forestille meg smerten til moren til lille Anna og Olivia. Klemmer og kjærlighet fra meg og hele min familie, skriver Sánchez på Twitter.