Siste

Du kan bruke ferieboligen din likevel


Regjeringen bekrefter at man kan benytte sin feriebolig i fase 1, så lenge denne er innenfor samme provins som primærboligen.

Les også: Alt du trenger å vite om fase 1

Til tross for at den offisielle bulletinen fra regjeringen ga inntrykk av et forbud mot å benytte ferieboliger under fase 1, har regjeringen nå understreket at dette likevel er lov.
Det har vært forvirring rundt nettopp dette, etter at flere medier, inkludert Canariavisen, kunne melde at bruk av ferieboliger ikke er lov under fase 1 av nedtrappingen i coronavirustiltakene.

Temaet var ikke omtalt direkte i bulletinen som regjeringen publisere denne lørdagen, og i tillegg opplyste kilder fra Helsedepartementet om at dette var forbudt lørdag morgen.
Les også: Kanariøyene går inn i fase 1 på mandag
Nå har Spanias statsminister, Pedro Sánchez, svart direkte på dette spørsmålet under en pressekonferanse, og bekreftet at alle som bor i en provins som er i fase 1 kan benytte ferieboligen sin, så lenge denne ligger i samme provins som primærboligen.

Forbudet mot å reise mellom provinser gjelder altså fortsatt.

I fase 1 kan man også bo på hotell innenfor sin egen provins, selv om en rekke restriksjoner gjør et slikt opphold lite fristende; hverken fellesområder, spisesaler eller hotellrestauranter får lov til å holde åpent