Ekstrem skogbrannfare på Tenerife, Gran Canaria, El Hierro, La Palma og La Gomera


Øyrådet på Tenerife innfører en rekke forbud i risikosonen.

Natur- og sikkerhetsminister Isabel García har signert en resolusjon etter at det ble erklært ekstrem skogbrannfare på flere av Kanariøyene, som innebærer forbud mot biltrafikk og kjøretøy på skogstier- og veier, i tillegg til jakt.

Varselet gjelder fra kl. 08:00 fredag morgen, og forbyr i tillegg «enhver risikabel aktivitet som foregår i nærheten av, eller i skogområder.»

Aktiviteter som beskrives som risikable er bråtebrann, bruk av brann i rekreasjonsområder (griller o.l.) bruk av motorkjøretøy på skogsveier, med unntak av nødvendig bruk, bruk av maskineri og verktøy som kan produsere gnister og varme områder, bruk av pyroteknisk materiale, og andre aktiviteter som kan forårsake brann.

Det er også innført forbud mot jakt i risikoområder, og dette gjelder også på jaktdagen 25. august, og tillatelsene til å bruke rekreasjonsområder i forbindelse med denne dagen er trukket tilbake.

Myndighetene ber alle om å utvise ekstra forsiktighet, og ikke gjøre noe som kan antenne en brann. De minner også på at røykere må være spesielt oppmerksomme når de stumper sigaretten.

Skogforvaltningstjenesten har blitt bedt om å stenge alle fasiliteter i risikosonen.

Myndighetene ber alle om å holde seg unna områdene der det nå er risiko for skogbrann, og oppfordrer alle som ikke har nødvendige ærender i området om å holde seg borte.

I de nærmeste dagene er det meldt om høye temperaturer på alle Kanariøyene, i tillegg til mer vind, lav luftfuktighet, og den store skogbrannen som har herjet på naboøya Gran Canaria de siste dagene er friskt i minne.